Cineva vrea să scape de judecată. Dosarul „Sex cu minore” se întoarce pentru a doua oară la DIICOT

0
256

Procurorii nu reuşesc şi pace să dea de capătul unuia dintre cele mai mediatizate dosare de trafic de minori din Iaşi. Finalizat iniţial în 2013, dosarul „Sex cu minore” în care mai mulţi afacerişti din oraş sunt acuzaţi că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu minore, nu a ajuns la judecată nici la a doua încercare din cauza modului în care procurorii DIICOT au întocmit rechizitoriul.

 

Dosarul a mai fost restituit Parchetului pentru refacere, în 2014, fiind „corectat“ de anchetatori la începutul acestui an şi trimis încă o dată în instanţă. Judecătorii Tribunalului Iaşi au analizat luni modul în care actualul act de acuzare este realizat de către anchetatori. Şi de această dată s-a constatat că rechizitoriul nu este corect întocmit, oferind opţiunea procurorului de a remedia deficienţele sau de a cere ca dosarul să fie întors încă o dată la DIICOT.  

 

După ce instanţa le-a restituit, în 2014, dosarul pentru refacerea urmăririi penale, procurorii DIICOT Iaşi i-au trimis din nou, în judecată, la începutul lunii februarie, pe Nicuşor Coşuţă (61 de ani) – patronul Pizzeriei Nico, Dorin Cohal (48 de ani), Corneliu Hitruc (61 de ani) – patronul restaurantului „Familial” şi Ionel Daniel Onofriciuc (40 de ani) – patronul firmei „DanMixt Est” pentru trafic de minori şi act sexual cu minore, în formă continuată, primul dintre ei fiind acuzat şi de trafic de persoane.

Fetele le-au spus procurorilor că printre cei care au participat la petreceri s-au numărat şi oamenii de afaceri Cristian Maftei şi Vasile Puşcaşu, dar şi Victor Chirilă, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, dar, la fel ca la precedenta trimitere în judecată, din 2013, aceştia au scăpat de acuzaţii.

 

„Admite excepţia nelegalităţii ordonanţelor procurorului privind punerea în mişcare a acţiunii penale din data de 05.05.2015 orele 12:00 şi cea privind schimbarea încadrării juridice din data de 05.05.2015, ca şi a declaraţiei de suspect dată de numita M. Ş., şi constată  nulitatea absolută a acestora“, au stabilit judecătorii. Concret, precizează surse juridice, acest al doilea rechizitoriu întocmit de procurori în dosarul „Sex cu minore“ nu ar avea explicate corect şi concret infracţiunile pe care afaceriştii le-ar fi dispus.

 

Citeşte şi Orgiile lui Chirilă: fete de 12 ani, drogate cu afrodisiace. Patru afacerişti, judecaţi din nou în dosarul „Sex cu minore”

 

În momentul de faţă, dosarul se află în faza camerei preliminare şi, potrivit procedurii, abia după finalizarea acestei etapei poate începe judecata. Dacă dosarul se va întoarce încă o dată la Parchet, există posibilitatea prescrierii unora dintre faptele imputate.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEXCLUSIV. Chirica DEMASCAT: în vacanță la mare cu furnizorul de casă al Primăriei
Articolul următorPatru români, răniţi în atentatele de la Bruxelles. Telefoane puse la dispoziţie de Ambasada României
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments