Exercițiu de amploare organizat de Carrefour ERA, în colaborare cu ISU Iași

0
104
FOTO: adevarul.ro
Poză simbol
La Carrefour ERA Iași a avut loc un exercițiu de alarmare publică și intervenție, în data de 23 martie 2016, începând cu ora 21:50, cu forțe și mijloace în teren, pentru a fi evaluată pregătirea și reacția personalului avizat din magazin și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență în cazul apariției unor situații grave.

 

Exercițiul a urmărit verificarea activității serviciului privat intern de pompieri servanți și a comitetului local pentru situaţii de urgenţă pentru activități precum alarmarea, evacuarea populaţiei și acordarea primului ajutor, în momentul producerii unui incendiu sau a unui accident rutier.

 

Carrefour ERA Iași anunță că a îndeplinit cu succes toate etapele testării, în urma căreia s-a constatat că autorităţile locale și pompierii servanți sunt în măsură să ia cele mai bune decizii şi să limiteze efectele negative, conform Planului de intervenţie, care se impune în cazul unei situaţii de urgenţă.

 

Conform scenariului exerciţiului, acțiunile derulate au fost următoarele:

  •  În rezerva hypermarketului a avut loc un incendiu pentru care s-a intervenit cu 3 autospeciale cu apă;
  •  În magazin, pe traseul de evacuare au existat și “victime”, care au fost evacuate, după ce li s-a acordat primul ajutor;
  •  În parcare a avut loc o simulare de accident auto cu două autovehicule, s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor cu mașina de descarcerare și două ambulanțe.

 

În urma simulării unei situații de urgență, Carrefour ERA Iași a fost declarat un “spațiu sigur” pentru public. Personalul avizat, în colaborare cu ISU, este pregătit și instruit pentru organizarea, gestionarea și executarea intervenției operative în momentul unei urgențe cauzate de incendiu, care presupune evacuarea victimelor, cât și pentru acordarea primului ajutor în accidentele rutiere.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments