FOTO. Câinele Omu, spaima contrabandiștilor: mii de ţigarete descoperite în rezervorul unui autoturism

0
95
FOTO Oana Cernat
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectori vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui poliţist Omu, 6.400 de ţigarete ascunse într-un loc special amenajat în rezervorul unui autoturism, condus de un tânăr cu dublă cetăţenie.  

 În data de 24 martie a.c., în jurul orei 13.00 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Mazda, Viorel C., în vârstă de 24 ani, cu dublă cetăţenie româno-moldovenească. Pe timpul controlului, câinele poliţist Omu, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific semnalând acest fapt poliţistului de frontieră.

 

 

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în rezervorul autoturismului, 6.400 de ţigarete marca Ashima de provenienţă Duty free.

 

 

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 3.840 lei şi a autoturismului în valoare de 13.000 lei, în vederea confiscării, iar Viorel C. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCel mai „tare” candidat la Primăria Capitalei: Irinel Columbeanu promite căldură gratis şi medicamente ieftine
Articolul următorFOTO. Peste 100 kilograme de peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments