Islamiștii Statului Islamic, la un pas de a fi scoși din Palmira

0
73

Islamiștii ISIS încep să piardă teren. Armata siriană a recuperat sâmbătă controlul asupra ruinelor greco-romane din orașul Palmira, una dintre bijuteriile arheologice ale Orientului Mijlociu, într-o ofensivă împotriva grupării teroriste .

 

Autoritățile de la Damasc susțin că au recuperat deja circa 80% din oraș. Talal al Barazi, guvernator al provinciei centrale Homs, din care face parte Palmira, a declarat că armata controlează 4 kilometri pătrați din oraș, care ocupă în total o suprafață de 4,9 kilometri pătrați. „Avansul a fost lent, pentru că Daesh (acronimul arab pentru SI — n.r.) a amplasat multe dispozitive explozive, iar în oraș mai sunt încă combatanți”, a spus el. Al Barazi a declarat că soldații regimului controlează în întregime zona de hoteluri și cartierul Naseriya, din sud-vest, informează Agerpres.

În paralel, forțele armate atacă la vest și la nord de Palmira, situat la 245 de kilometri la nord de Damasc. Agenția oficială de știri siriană, SANA, a informat că unități militare au cucerit sâmbătă cartierele Al Motaqaedin, Al Yameyat al Garbia și Al Ameriya din Palmira. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că SI începe să piardă teren, iar luptătorii se retrag spre un sat dominat de jihadiști și spre estul Palmirei. Totodată, OSDO susține că armata siriană controlează o treime din oraș.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments