Constantin Adăscăliţei se întoarce în afaceri. Postul său de deputat va fi vacantat

0
160

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor se află, astăzi, un proiect de hotărâre prin care postul deţinut de social-democratul ieşean Constantin Adăscăliţei va fi vacantat. El a anunţat că pleacă din funcţie încă de anul trecut, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a acuzat de incompatibilitate, dar apoi şi-a retras demisia.

 

 „E cel mai mic rău care mi se putea întâmpla, când văd în fiecare săptămână că se arestează câte doi deputaţi sau senatori din Parlament”, a comentat Adăscăliţei pentru „Ziarul de Iaşi”. El a adăugat că se află încă în proces cu ANI, iar o decizie a judecătorilor este aşteptată pe 7 aprilie.

 

Citeşte şi Potul lui Adăscăliţei la ApaVital, contestat de concurenţă. Două firme de pază se judecă pentru 2 milioane de lei

 

Adăscăliţei a explicat că, deşi şi-a retras demisia, a pierdut mandatul de parlamentar pentru că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor „s-a grăbit” să ia act de o scrisoare a ANI în care instituţia a solicitat constatarea încetării de drept a mandatului. ANI a acuzat că Adăscăliţei s-a aflat în incompatibilitate în momentul în care era consilier judeţean pentru că o firmă la care el era asociat a derulat afaceri cu una dintre instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean.

 

Fostul deputat spune că, pe viitor, se va dedica afacerilor. 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentOnoarea pierdută a oraşului Iaşi
Articolul următorÎnfrângere neaşteptată. Simona Halep, eliminată în sferturi, la Miami
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments