Gafița lasă prăpăd în urmă: închide firmele, dator la stat, țepe de sute de mii de euro

0
1155

Afaceristul care a devalizat Servicii Publice nu are scrupule. O arată soarta a două firme care au primit contracte cu toptanul de la Servicii Publice. 

 

Novidrast şi Data Incorporated au încasat sute de mii de lei de la Servicii Publice. La începutul acestui an, la distanţă de câteva zile, cele două firme şi-au cerut insolvenţa. În cazul Novidrast, judecătorul sindic a fost drastic: a dispus din prima dizolvarea. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi s-a înscris la masa credală cu 412.784 lei. Pentru a nu scăpa urma banilor, pe data de 14 ianuarie, Finanţele au pus sechestru pe un teren de 2.700 de metri pătraţi din Tomeşti.

 

Ţeapă uriaşă dată unei firme din Bucureşti

Data Incorporated, controlată de acelaşi Dragoş Gafiţa, a intenţionat în 2014 să construiască în Timişoara o hală pentru producţia de panouri fotovoltaice şi un poligon de testare a acestora. Pentru scrierea proiectului, Gafiţa a apelat la Gea Strategy & Consulting SA Bucureşti. Proiectul a fost stopat brusc, înainte de a fi accesaţi primii bani europeni, iar firma de consultanţă a rămas păgubaşă de 100.000 de euro. Reprezentanţii societăţii nu speră să recupereze mare lucru. „Noi am avut un contract de prestări servicii cu ei pentru scrierea unei aplicaţii, pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile şi implementarea proiectului. În timpul implementării, ei ne-au informat că suspendă activitatea. Este un prejudiciu destul de mare pentru noi. Faptul este consumat, nu cred că vom mai recupera ceva din acest proces”, a declarat un reprezentant Gea Strategy.

 

Dragoş Gafiţa (primul din stânga), alături de fraţii săi Marius şi Vasile, ultimul implicat şi el în ingineriile de la Servicii Publice

I-a păgubit şi pe brăileni

Alt creditor care vrea să recupereze bani de la Data Incorporated este Silva Periland Brăila. Societatea are ca obiect de activitate împăduriri, amenajări livezi, întreţinere spaţii verzi. Suma care trebuie scoasă de la Gafiţa este mult mai mică, aproximativ 20.000 lei. „Ei au spus că sunt în reorganizare şi că voi primi banii. Au spus că au şi ei de luat, la rândul lor. De doi ani mă ţin cu banii ăştia”, a declarat Cristian Mihai, reprezentantul societăţii. În cadrul acestui proces s-a înscris la masa credală şi Bank Leumi.

 

Citeşte şi EXCLUSIV. Chirica DEMASCAT: în vacanţă la mare cu furnizorul de casă al Primăriei

 

Gafiţa are boala lui Sălceanu: minte

Dragoş Gafiţa nu a dorit să facă prea multe precizări faţă de eşuarea celor două afaceri. „În Novidrast am intrat anul trecut (datele oficiale arată însă că intrarea a avut loc în februare 2014 n.r.). Nu am prea multe cunoştinţe despre datoriile de la Finanţe. Din Data Incorporated am ieşit în urmă cu 2-3 ani (de asemenea, incorect: datele oficiale arată că era acţionar şi în noiembrie 2015 n.r.). Creditorii au de unde recupera”, a spus Gafiţa.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLiberalii s-au abţinut. Abonamente şi bilete de transport la jumătate de preţ pentru elevii şi studenţii din Iaşi (VIDEO)
Articolul următorINCREDIBIL: Amestecul care topeşte grăsimile! Află de ce ingrediente ai nevoie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments