VIDEO. Jafuri ca-n anii '90, în Republica Moldova. Cum estorcau tâlharii bani de la victime

0
233
FOTO: mai.gov.md
Poză simbol
Patru bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 23 și 39 de ani, locuitori din raioanele Soroca, Râșcani și municipiul Bălți, au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de tâlhărie și furt. Suma prejudiciului cauzat victimelor, se ridică peste  170.000 de lei moldovenești (n.r aproximativ 35.400 RON). Anterior, aceștia au fost condamnați pentru infracțiuni similare.

 

Poliţia a stabilit că în perioada lunilor ianuarie–martie curent, suspecții au pătruns în patru locuințe de pe teritoriul raioanelor Drochia și Soroca, de unde au sustras bani, bijuterii și  diverse bunuri. Aceștia acționau pe timp de noapte, cu fețele acoperite cu cagule, imobilizau victimele, le amenințau cu pistolul sau cu electroșocul, după care sustrăgeau bunuri și dispăreau, potrivit publika.md.

De asemenea, suspecții selectau ca victime persoane în etate, femei singuratice sau persoane despre care presupuneau că aveau bani.   Totodată, în cadrul cercetărilor ofițerii de investigații și de urmărire penală au reușit să adune probe care demonstrează implicarea membrilor în alte trei infracțiuni comise la fel, în zona de nord a țării. 

 

 

 

În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat telefoane mobile, diverse bunuri care au fost sustrase și obiecte pe care le foloseau la comiterea infracțiunilor (cagule, scule).  

 

 

 

În prezent, suspecții se află în arestul poliției și sunt cercetați pentru furt și tâlhărie și riscă privațiune de libertate de la 10 până la 15 ani.

 

 

 

Bărbaților le-a fost aplicată măsura preventivă de 30 de  zile arest, femeia fiind cercetată în stare de libertate.

 

 

(Sursa: publika.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSusține-ți punctul de vedere cu privire la cea mai importantă investiție în educație: pregătirea profesorilor!
Articolul următorFOTO. Moda telefoanelor cu clapetă revine! Gionee lansează un smartphone cu două ecrane
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments