Sebastian Ghiţă, la audieri la DNA Ploieşti

0
74

Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns din nou, joi după-amiază, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti. Omul de afaceri a fost citat de procurori.

Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns joi după-amiază la sediul DNA Ploieşti, unde a fost citat de procurorii anticorupţie. El a spus că nu ştie de ce a fost convocat la sediul instituţiei. Pe 23 martie, pe numele acestuia a fost deschis un dosar (al treilea) în care este acuzat de procurorii DNA de săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, scie Adevărul.

 

Miercuri, colegii din Parlament ai deputatului au respins cererea procurorilor de reţinere şi arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă. Voturile au fost 167 „împotrivă“ şi 121 „pentru“ cererea DNA. Declaraţiile făcute de acesta în plenul Parlamentului au determinat vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), procurorul Luminiţa Pandele, să sesizeze joi Inspecţia Judiciară. Sebastian Ghiţă a declarat miercuri, în timp ce încerca să-şi convingă colegii parlamentari să respingă cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul său, că „arestarea preventivă a devenit o sursă de teroare modernă”.

 

După aflarea votului, Ghiţă a mai spus, pe holurile Parlamentului, că mai multe persoane i-ar fi spus că dacă îl denunţă pe Victor Ponta va „scăpa” de „probleme”.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments