Fructele și legumele pe care le consumăm în ziua de astăzi nu au arătat întotdeauna atât de bine. Acestea au fost modificate genetic, astfel încât să fie mai mari și mai gustoase.
1. Pepenele
Pepenele roșu sălbatic
Acest tablou din secolul 17, de Giovani Stanchi, descrie un pepene care arată izbitor de diferit de pepenii moderni. O secțiune transversală a unui pepene din pictură, care a fost făcută între anii 1645 și 1672, pare să aibă forme răsucite, încorporate în șase bucăți de formă triunghiulară.
Pepenele roșu modern
Cu timpul, oamenii au crescut pepeni verzi pentru a avea un interior roșu și cărnos, care de fapt este ovarul plantei, cum ar fi cel din această imagine. Unii oameni cred că pepenii verzi din pictura lui Stanchi pot fi pur și simplu necopți sau seci, dar semințele negre din pictură sugerează că au fost, de fapt, copți.
2. Banana
Banana sălbatică
Primele banane se pare că au început să fie cultivate cel puțin acum 7.000 de ani sau posibil chiar și mai devreme, undeva la 10.000 de ani, în regiunea pe care o numim astăzi Papua noua Guinee. Ele au fost, de asemenea, cultivate și în Asia de Sud-Est. Bananele moderne au provenit de la două soiuri sălbatice, Musa acuminata și Musa balbisiana, care au avut semințe mai mari și mai grele
Banana actuală
Hibridul a produs bananele delicioase moderne, îndemânatice, cu formă comodă de apucat și o coajă ușor detașabilă. Comparativ cu predecesorul său, fructul are semințele mult mai mici, un gust mai bun și este dotat cu elemente nutritive.
Vinete sălbatice
Vinete moderne
Morcovi sălbatici
Morcovi actuali
secolul XV, când europenii au început să cultive porumb.
Piersici sălbatice
Piersici moderne