Primar din Vaslui, găsit incompatibil de către ANI

0
72

Încă un primar din judeţul Vaslui a fost găsit incompatibil  de Agenţia Naţională de Integritate. Dumitru Roman, edilul comunei Dimitrie Cantemir, este acuzat de ANI că a deţinut şi calitatea de comerciant persoană fizică, precum şi cea de expert tehnic judiciar în specializarea topografie, cadastru şi geodezie.

 

El poate fi trimis în judecată pentru conflict de interese, fapte penale pentru care riscă închisoarea. Dacă va fi găsit vinovat, riscă și interdicția de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, inclusiv dreptul de a mai candida pentru un nou mandat de primar.

 

Agenţia Naţională de Integritate  a constatat starea de incompatibilitate şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 19 foşti sau actuali aleşi locali.  Printre aceştia se află şi primarul comunei Dimitrie Cantemir, Dumitru Roman, găsit în stare de incompatibilitate întrucât “în perioada exercitării mandatului de primar a desfăşurat activităţi remunerate şi a deţinut simultan mai multe funcţii şi calităţi”.

 

Potrivit inspectorilor ANI, în perioada  iunie 2014 –  septembrie 2015, edilul “a deţinut simultan cu funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată, încălcând dispoziţiile legale.

 

Totodată,  “începând cu data de 4 iunie 2014, în timpul exercitării mandatului de primar, Dumitru Roman, a desfăşurat activităţi remunerate în domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei.  “Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

 

Potrivit inspectorilor de integritate, Dumitru Roman nu a depus la dosarul de evaluare niciun punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBOMBĂ ECOLOGICĂ la marginea judeţului Iaşi. Firma de salubritate angajată pe bani grei de Primăria Moţca îngroapă gunoiul sub nasul sătenilor
Articolul următorAtenţie la ciocolată! Bomboanele „Crazy Collection”, retrase de pe piaţa românească după ce s-au descoperit bucăţi de plastic în ele
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments