Există persoane cărora le place să călătorească, cu gândul că pot poposi la hoteluri de lux şi persoane aventuriere care preferă să călătorească prin lume dormind în contact cu natura. Dar, de multe ori, aceştia din urmă au parte de tot soiul de incomodităţi, drept rezultat experienţa lor devine o amintire nu prea plăcută.
Pentru ei, odată cu trecerea timpului apar opţiuni care fac ca o noapte sub cerul liber să devină o experienţă, de asemenea, confortabilă. Spre exemplu Tentsile, o casă suspendată între copaci, sau corturi modulare care se pot partaja cu prietenii sau familia, corturi transparente pentru a putea privi cerul în timpul odihnei, sau un sac de dormit care este, de asemenea, cort.
Un nou design de cort este The Solar Concept Tent, un design creat în Marea Britanie de către Kaleidoscope and Orange Communication
Inovaţia care face diferenţa în cazul acestor corturi este faptul că sunt auto-suficiente, deoarece folosesc o sursă de energie regenerabilă pentru a oferi un confort pe care corturile comune nu îl au. Datorită faptului că sunt acoperite de celule fotovoltaice, absorb energia de la soare şi o transformă în energie electrică. În plus, printr-un centru de control fără fir, cu un ecran tactil LCD, călătorul poate cunoaşte nivelul de încărcare al bateriei şi în plus poate avea acces la un semnal wireless de Internet.
Centrul de control permite, de asemenea, încărcarea telefoanelor mobile şi a altor dispozitive portabile, convertind acest design într-o alternativă ecologică şi inteligentă.
Energia soarelui permite cortului să aibă şi alte facilităţi de lux pentru viaţa de camping, cum ar fi lumină şi încălzire centrală internă, care se poate activa în mod automat. În plus, acest design are un dispozitiv sensibil la lumină care se mişcă în funcţie de schimbarea poziţiei soarelui, astfel încât să maximizeze energia solară.
Acest model a fost dezvoltat ca răspuns la nevoile de energie ale rulotelor care participă în aer liber la tradiţionalul Festival din Glastonbury, Anglia. Sistemul de design creat combină un sistem de generare a energiei solare cu tradiţionalul cort de camping, permiţând astfel celor care participă la acest festival să-şi asigure necesarul de energie într-o manieră durabilă şi practică, relatează situl web La Bioguia.
Mai mult decât atât, dispune de o tehnologie care permite identificarea cortului de la distanţă, cu uşurinţă, prin trimiterea unui simplu mesaj text care produce o strălucire distinctă în interiorul cortului.
În acest an, festivalul va avea loc în luna iunie, şi, deşi data lansării pe piaţă a acestui cort nu a fost încă stabilită, el va fi cu siguranţă bine primit de către aventurierii din întreaga lume.
(Sursa: Epoch Times România)