Statul Islamic planifica atentate teroriste la EURO 2016

0
86
FOTO: flickr.com
Stade de France
Islamistul Muhamed Abrini, arestat în Belgia, planifica împreună cu acoliții săi o serie de atentate teroriste în timpul Campionatului European de Fotbal din Franța, scrie ziarul Liberation, cu trimitere la surse din poliție. 

 

„Abrini a declarat deschis anchetatorilor că gruparea teroristă franco-belgiană planifica să atace în timpul EURO-2016. Dacă această informație este adevărată, atunci este clar că din Belgia sunt coordonate atentatele teroriste”, scrie ziarul citat.

 

Informația că cel mai important eveniment sportiv al verii EURO-2016 este o țintă a teroriștilor nu este o noutate. După atentate teroriste din Paris, autoritățile franceze analizează toate scenariile. Astfel, la începutul lui aprilei, în orașul Bordeaux, unde vor avea loc cel puțin cinci meciuri de fotbal, au avut loc exerciții de reacție împotriva unui eventual atac în zona fanilor a stadionului. 

 

În ajunul EURO 2016, exerciții similare vor avea loc în alte două orașe din Franța.  Campionatul European de Fotbal se va desfășura în perioada 10 iunie-10 iulie. Toate acțiunile legate de acest eveniment rămân în vigoare, susțin oficialii. Experții însă cred că autoritățile trebuie să facă o muncă titanică pentru a asigura securitatea în timpul unui eveniment care va atrage sute de mii de microbiști. 

 

 

(Sursa: timpul.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments