Timișorean amendat pentru că a vorbit despre hoții din buzunare la portavoce

0
273
FOTO: timisplus.ro
Cristi Brâncovan
Amendă pentru că a vorbit despre hoții din buzunare la portavoce, în fața sediului IPJ Timiș. Asta a primit Cristi Brâncovan de la reprezentanții IPJ Timiș, adică tocmai de la aceia care ar trebui să stopeze furturile din Timișoara, transmite  tion.ro.

Timișoreanul a mers, marți, în fața sediului IPJ Timiș. A luat cu el și portavocea și a început să îi avertizeze pe timișoreni să aibă grijă la hoții din buzunare care îi terorizează pe cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun din oraș. Protestul s-a desfășurat în fața inspectoratului, chiar în fața birourilor în care își desfășoară activitatea conducerea IPJ. Întâmplător sau nu, la scurt timp după ce timșoreanul a început să vorbească, un echipaj al secției 1 poliție și-a făcut apariția în zonă. Oamenii legii l-au urcat pe Brâncovan în mașină, l-au dus la secție și l-au amendat cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Mai mult, Cristi Brâncovan, spun cei de la IPJ Timiș, a fost sfătuit să obțină autorizație pe viitor în cazul în care va mai dori să protesteze.

 

„Am continuat demersul pentru a atrage din nou atenția asupra problemei furturilor din buzunare. Asta pentru că nu am constatat o ameliorare a situației din momentul în care am început demersul – în urmă cu 10 zile – și până în prezent”, a povestit timișoreanul pentru reporterii tion.ro.

 

Cristi Brâncovan a demascat prin postările sale pe Facebook furturile din tramvaie și a dus o adevărată campanie împotriva hoților. La sfârșitul săptămânii trecute el a organizat o acțiune publică în Piața 700 pentru a avertiza lumea că mijloacele de transport în comun sunt nesigure. Ulterior, un prieten a surprins într-o filmare, zilele trecute, într-o stație de tramvai, un grup foarte cunoscut de hoți, pe care i-a înregistrat chiar când își împărțeau prada. Acesta i-a transmis filmarea lui Brâncovan, care a postat-o pe pagina sa de Facebook și a adunat sute de comentarii ale oamenilor care au fost furați de acești hoți. Mai mult, el a postat și o înregistrare audio cu o conversație purtată cu dispecerii IPJ și polițiștii Secției 1, care a arătat refuzul acestora de a interveni, refuz dat de mai multe aspecte de procedură.

 

Mulți timișoreni au empatizat cu el, unii dintre ei fiind și călători în acel moment în zona Pieței 700, o zonă cunoscută drept „raiul” hoților din tramvaie.

 

 

(Sursa: tion.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments