Senatoarea Doina Tudor a fost trimisă în judecată de DNA

0
72

Senatoarea Doina-Anca Tudor a fost trimisă în judecată de către procurorii anticorupţie alături de fostul ei soţ, George Daniel Tudor, şi de fostul secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unui comunicat al DNA. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează EVZ.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA dat publicităţii marţi, Daniel George Tudor, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (n.r. – la data faptei) este acuzat de luare de mită, soţia acestuia, Doina-Anca Tudor, de complicitate la luare de mită , iar fostul secretar general al Senatului Marian Ovidiu de trafic de influenţă.

 

„În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.Totodată, Marian Ovidiu a susținut că are influență asupra președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. Concret, inculpatul Tudor Daniel George trebuia să depună diligențele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri”, reţin procurorii în rechizitoriu.

 

Potrivit DNA, din suma de bani inițial pretinsă, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care și-a însușit 200.000 de euro.

 

„Restul de 300.000 euro au fost remiși inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani”, mai arată procurorii, citați de aceeași sursă.

 

În urma remiterii sumelor de bani, George Daniel Tudor ar fi emis o decizie prin care a ignorat în totalitate constatările făcute în urma controlului şi a ar fi  impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.

 

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments