Râurile Milcov şi Putna au atins cotele de inundaţie. Zeci de hectare de teren, acoperite de ape

0
200

Râurile Milcov şi Putna din judeţul Vrancea au atins, astăzi, cotele de inundaţie ca urmare a ploilor din ultimele zile.

 

Cel mai mult a plouat, potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, la Fitioneşti – 71 l/mp, la Nereju – 67,5 l/mp.

 

Cantităţi importante de precipitaţii au căzut şi la Adjud – 50,7 l/mp, la Tulnici – 50,2 l/mp, la Colacu – 50,3 l/mp şi la Groapa Tufei – 44,4 l/mp.

 

În comuna Milcovul, apele au inundat zeci de hectare de teren, iar o casă, aflată pe malul râului Milcov, era în pericol de a fi luată de ape. Şi râul Putna a creat probleme la Mirceşti, unde cota de inundaţie a crescut cu 4 centimetri.

 

Creşteri foarte mari ale nivelului apei au fost şi la Boţârlău, unde râul a depăşit astăzi cota de inundaţie cu jumătate de metru.

 

Autorităţile spun că la această oră nivelurile apelor sunt în scădere.

 

În urma ploilor abundente, în judeţul Vrancea, a fost instituită restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN2N, pe sectorul Chiojdeni – Jitia, într-o zonă în care o alunecare de teren este activă.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments