Black Cube aruncă cartoful fierbinte: „Am avut autorizaţie de la cel mai înalt nivel posibil”

0
103
FOTO: rtv.net
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi
Cei doi israelieni suspectaţi că ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au reuşit să-i înduplece pe magistraţii români, care le-au redus perioada arestului preventiv la 20 de zile în loc de 30. Firma Black Cube a salutat decizia judecătorilor şi a arătat, într-o declaraţie oficială, că suspecţii aveau permisiune de la „cel mai înalt nivel posibil” pentru acţiunile lor, transmite Adevărul.

Reacţia oficială a companiei a apărut la scurt timp după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să scurteze perioada arestului preventiv pentru cei doi israelieni de la 30 de zile la doar 20 de zile. După ce au aflat care a fost decizia judecătorilor români, reprezentanţii Black Cube, firma la care erau angajaţi cei doi spioni, au arătat că „activitatea angajaţilor a fost în deplină concordanţă cu legislaţia română”, notează „The Times of Israel”, citează Adevărul.

 

„Nu există niciun dubiu că Black Cube a acţionat în România în concordanţă cu legea şi că a avut permisiunea celor mai înalte foruri posibile. Vom lua toate măsurile necesare pentru a-i aduce acasă pe Ron şi David”, se arată în declaraţia oficială făcută de companie, care face referire la cei doi angajaţi, respectiv Ron Weiner şi David Gelcowicz.

  Surse judiciare au declarat că Weiner Ron a primit 5.000 de euro pentru misiunea din România, arată news.ro. Cei doi israelieni ar fi primit o listă cu opt persoane pe care trebuiau să le urmărească, printre acestea fiind şi Laura Codruţa Kovesi şi apropiaţi ai acesteia. Mai mult, cei doi ar fi mărturisit în faţa procurorilor de unde sunt, cine i-a trimis, însă au spus că nu ştiu cine i-a angajat deoarece contractul lor s-a desfăşurat prin firma Black Cube, au arătat sursele citate.

 

Citește mai multe pe Adevărul

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEva Tofalvi, cea mai cunoscută practicantă de biatlon din România, prinsă DOPATĂ cu Meldonium
Articolul următorUn produs de cosmetică folosit de secole de către femei conține gândaci
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments