Prima victorie a sătenilor din Pungești: CHEVRON ȘI-A RETRAS UTILAJELE DE PE CÂMP. Răscoala continuă. Oamenii cer demisia prefectului

0
150

Manifestaţia de la Pungeşti împotriva exploatării gazelor de şist continuă. La ora 6:00 dimineaţa, utilajele de exploatare a gazelor de şist au fost luate de pe câmp şi duse în afara localităţii. Peste noapte, 100 de persoane au rămas pe câmp, indignate că americanii de la Chevron îşi vor amplasa sondele pe terenurile lor. Se aşteaptă ca numărul manifestanţilor să crească.

 

În jurul orei 6:00, utilajele aduse la Pungeşti pentru explorarea gazelor de şist au fost ridicate de pe câmp şi transportate cu două platforme în afara localităţii, transmite corespondentul Digi24. Reprezentanţii companiei Chevron nu au dat încă o explicaţie oficială în acest sens şi nu se ştie dacă utilajele vor fi aduse înapoi sau nu.

 

 

Aproximativ 160 de persoane protestau pe drumul judeţean în jurul orei 8.00. La faţa locului a venit şi prefectul de Vaslui, liberalul Radu Renga, care a discutat cu oamenii şi a încercat să îi liniştească. După ce oamenii din Pungeşti i-au cerut demisia, prefectul a replicat că nu face decât să execute nişte ordine şi că nu poate să facă nimic pentru ei.

 

 

Aproximativ 150 de protestatari se află pe câmp la Pungeşti. Unii s-au retras în corturi sau maşinile personale, alţii se încălzesc în jurul focului. Oamenii spun că, spre deosebire de ziua de ieri, când au blocat un drum judeţean şi s-au îmbrâncit cu jandarmii, joi vor sta liniştiţi, pe marginea drumului.

 

Numărul celor care protestează faţă de exploatarea gazelor de şist în zonă va creşte însă, pentru că joi vin aici oameni din Constanţa, Suceava şi Bucureşti.

 

 

Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea. Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea şi 950 metri de satul Pungeşti.

 

De trei zile, sătenii din Pungeşti stau pe câmp şi spun că nu se vor clinti până când prospecţia nu va fi abandonată. Miercuri, au fost prezenţi aici oameni din Vaslui, Bârlad, Bacău şi Constanţa. Trei bărbaţi şi două femei din rândul protestatarilor au ajuns la spital, cu tensiunea ridicată, după ce s-au îmbrâncit cu jandarmii. 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments