O reţea ilegală de sacrificare şi comercializare a animalelor a fost destructurartă în noaptea dejoi sprea vineri de Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj. Peste 200 de kilograme de carne urmează să fie distrusă, potrivit Mediafax.
Introducerea în consum public, fără expertiză sanitar veterinară şi fără un control sanitar veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică, a declarat vineri Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu.
„DSVSA Cluj a destructurat în urma unei acţiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri o reţea ilegală de sacrificare şi comercializare a animalelor. Este vorba de o situaţie în care s-au sacrificat ilegal două ovine şi o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranşarea, manipularea şi alte operaţiuni au avut loc în condiţii neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar veterinară şi fără un control sanitar veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situaţiei şi urmează să stabilim sancţiunile care se impun în acest caz, în funcţie de gravitatea faptei”, a spus Oleleu.
Animalele erau sacrificate într-o gospodărie a unui cetăţean din satul Sânicoara de unde au fost, ulterior, transportate în Cluj-Napoca, unde a avut loc operaţiunea de tranşare, dezosare iar, ulterior, carnea urma să fie livrată unei unităţi unde era programată o masă extinsă, organizată pentru 200 de persoane.
„Peste 200 de kg de carne descoperită în urma acţiunii a fost reţinută şi va fi distrusă. Persoanele implicate în acest caz au fost audiate de Poliţie şi de DSVSA. Noi urmărim această reţea de circa trei luni”, a mai spus şeful DSVSA Cluj.
(Sursa: b1.ro)