Instanţa a respins contestaţiile victimelor din Colectiv: Piedone continuă cursa electorală

0
62

Judecătoria Sectorului 4 a respins contestaţiile depuse de victimele tragediei Colectiv la candidatura lui Cristian Popescu Piedone. Astfel, fostul edil poate candida liniştit pentru un nou mandat, deşi dosarul în care este acuzatde abuz în serviciu în legătură cu tragedia de la Colectiv va ajunge curând în instanţă, transmite Adevărul.

Zece persoane au depus vineri contestaţii la Judecătoria Sectorului 4, victimele incendiului care a cutremurat România precizând că gestul fostului primar de a candida din nou, după ce a demisionat în urmă cu cinci luni, este o jignire adusă celor 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa. Concret, contestaţiile au fost înregistrate până vineri, la ora 15.30, victimele arătând că, potrivit legii, acceptarea de către Biroul electoral de circumscripţie a unei candidaturi poate fi contestată de către cetăţeni, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, în termen de cel mult 48 de ore de la dată afişării candidaturii.

 

„Atâta timp cât a declarat că s-a retras din viaţa politică, mi se pare normal să se ţină de cuvânt. Onoarea lui Piedone ţine cinci minute. Veniţi cât mai mulţi să depuneţi contestaţia. Recuperarea decurge foarte greu, am nevoie de proteze la ambele mâini. Am nevoie de ajutor ca să mă îmbrac, să mănânc. Asta este viaţa după Colectiv. Nu mai sunt aceeaşi persoană”, a declarat vineri Mariana Oprea, supravieţuitoare a incendiului din clubul Colectiv, citează Adevărul.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMuzeul Național al Literaturii Române Iași duce grafica lui Cezar Petrescu la Paris și Lyon
Articolul următorElevii români au cucerit 8 medalii la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments