Peste 6.000 de oameni au fost prezenţi la AERO DRIFT Weekend, eveniment în premieră, desfăşurat la Aeroportul Iaşi

0
148

Ieşenii care au venit astăzi la Aeroportul Iaşi au avut parte de un weekend plin de adrenalină. AERO DRIFT Weekend a adunat pe pistă veche a Aeroportului Iaşi peste 6.000 de oameni s-au putut bucura de un show complex de motorsport, un eveniment unic în Iaşi, organizat de Clubul Sportiv Iaşi Rally Racing Team, partener fiind şi Aeroportul Internaţional Iaşi.

 

AERO DRIFT Weekend a început la ora 11:00, cu demonstraţii de karting şi offroad. Pe pistă au intrat apoi prototipuri realizate de Universitatea Tehnică din Iaşi, proiecte recunoscute la nivel mondial, iar show-ul a continuat cu un număr pregătit de piloţii Gabi Seserman şi Adrian  Andronache, campioni la motociclism. Un spectacol de drift a fost oferit de trei campioni de top: Cătălin Trifan, Ilarion Grigorici şi Bogdan Pădurariu, cei mai reprezentativi piloţi pentru această ramură de motorsport. Invitat special a fost pilotul de raliuri Claudiu David, fost participant în Campionatul Mondial, în prezent pilot trainer. Şi Claudiu Vasilache, pilotul cu cele mai bune rezultate din ultimii 25 de ani la Iaşi, a fost prezent la Aero Drift Weekend. Show a făcut inclusiv echipa Radar Academy, venită pentru prima dată la Iaşi, pentru a prezenţa publicului o demostratie de conducere defensivă de motociclism. Spectacolul a mai cuprins: rally, coastă, off-road, aeromodele şi o expoziţie de limuzine de epocă.

 

 

„Spectacolul de astăzi este doar începutul unei serii de evenimente pe care dorim să le organizăm la Aeroportul Iaşi. Suntem mereu deschişi să colaborăm pentru punerea în practică a unor momente spectaculoase, care să încânte comunitatea ieşeana, şi nu numai. Am răspuns cu entuziasm ideii Clubului Sportiv IasiRally Racing Team de a deveni parteneri pentru că este important să obişnuieşti oamenii şi cu spectacole de mare amploare, aşa cum vedem că se întâmplă în alte oraşe din lume. Ce s-a întâmplat astăzi la Aeroportul Iaşi este o premieră, şi suntem extrem de încântaţi că mii de oameni au venit să asiste la acest eveniment”, a declarat Marius Bodea, preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi:

 

 

Andrei Postolache, preşedintele Clubului Sportiv Iaşi Rally Racing Team:  „AERO DRIFT Weekend este, într-adevăr, un moment unic în Iaşi, poate chiar şi din ţară, prin însuşi cadrul cu totul special în care s-a desfăşurat evenimentul – pistă veche a Aeroportului Iaşi, lucru pentru care ţin să mulţumesc. Am avut parte de momente spectaculoase, şi a fost o onoare să avem astăzi alături nume cunoscute şi apreciate în lumea motorsportului. Iar faptul că atât de mulţi oameni au ales să îşi petreacă timpul liber la evenimentul organizat de noi este cel mai bun feedback pe care îl puteam primi”.

 

               

Show-ul de astăzi a continuat şi în aer. Pe lângă aeromodele, pe toată durata celor trei ore şi jumătate, traficul aerian la Aeroportul Iaşi s-a desfăşurat conform orarului obişnuit, astfel că cei prezenţi la eveniment au putut admira de aproape inclusiv aeronavele care au aterizat sau au decolat de pe nouă pistă.

 

 

Evenimentul de astăzi a fost presărat şi cu alte surprize pregătite de organizatori. Cei mai norocoşi au câştigat, pe baza biletelor gratuite primite şi prin tragere la sorţi, 50 de premii.

 

Spectacolul s-a desfăşurat într-un cadru foarte bine organizat şi securizat – au fost prezenţi poliţişti, jandarmi, echipe ISU şi SMURD, şi nu au fost înregistrate incidente.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments