Poliţiştii băcăuani au constatat marţi 28 de infracţiuni în flagrant în urma unei acţiuni complexe de combatere a braconajului piscicol, care a inclus efectuarea a 37 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de deţinere de plase monofilament, bărci, aparatură electrică şi a altor instrumente de pescuit interzise de lege, dar şi controale preventive pe lacurile de acumulare Bereşti şi Răcăciuni.
În cursul acţiunii la care au participat 80 de poliţişti s-au confiscat 338 de plase monofilament, în lungime totală de peste 23.700 de metri, cinci bărci pneumatice şi două din lemn, opt role sfoară sintetică folosită pentru confecţionarea plaselor de pescuit şi două aparate artizanale electrice folosite pentru pescuit ilegal, iar alte patru bărci din lemn, găsite abandonate pe lacurile de acumulare, au fost distruse.
De asemenea, a fost identificată cantitatea totală de 112 kg de peşte din speciile crap, somn, şalău şi plătică, pescuit ilegal, din care 64 de kg de peşte viu a fost redat mediului natural.
“La sediul unităţilor de poliţie au fost conduse în vederea cercetărilor 44 de persoane, bănuite de săvârşirea de infracţiuni prevăzute de O.U.G nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura”, mai consemnează comunicatul IGPR.
Alături de poliţişti şi jandarmi, reprezentanţii Centrului Român de Ecologie Bacău au fost prezenţi în acţiunea de combatere a braconajului piscicol pe luciurile de apă din comunele Faraoani, Răcăciuni, Orbeni, Sascut şi Corbasca, precum şi în zona lacurilor de acumulare din judeţ situate pe albia râului Siret.
Gabriel Griţcu, liderul filialei băcăuane a Centrului Român de Ecologie, a declarat pentru AGERPRES că această acţiune reprezintă “cea mai importantă implicare comună a autorităţilor în combaterea braconajului piscicol din ultimii zece ani”.
(Sursa: radioiasi.ro)