Doar din patru în patru ani, înainte de alegeri. Consultare publică privind strategia de dezvoltare a Iaşului

0
80

Toţi locuitorii municipiului Iaşi sunt invitaţi să contribuie cu opinii privind dezvoltarea oraşului. Apelul este lansat de conducerea Primăriei, consultarea publică facând parte din cea mai mare campanie de consultare publică din istoria oraşului, lansată la începutul acestei luni.

 

Subiectul aflat în dezbatere este Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Municipiului Iaşi 2015 – 2030 şi vizează toate domeniile de interes public.

 

„Am reuşit să finalizăm broşurile pentru consultarea populaţiei în ceea ce priveşte strategia pentru următorii 15 ani a Iaşului. Participarea cetăţenilor este o necesitate, asigurând adecvarea strategiei la nevoile reale ale comunităţii. În acest scop, invităm toţi ieşenii să-şi expună punctul de vedere cu privire la dezvoltarea oraşului prin completarea chestionarelor disponibile la Centrele de cartier, la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la corturile special amplasate în cartiere. Gândurile ieşenilor vor ajunge la noi şi vom ţine cont de ele”, a anunţat primarul interimar Mihai Chirica.

 

Municipiul Iași, în colaborare cu Zona Metropolitană Iași şi cu sprijinul SC GEA Strategy & Consulting SA, își va fundamenta portofoliul de proiecte de dezvoltare urbană integrată care urmează să fie implementate până în 2023, prioritizând un portofoliu de proiecte în valoare de aproape 300 milioane de euro. Proiectele propuse de municipalitate în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2015 – 2030 pot fi consultate şi online pe site-urile www.primaria-iasi.ro și www.prioritatepentruiasi.ro.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments