Tineri cu retard de la Centrul Hârlău, muncitori pe „plantaţia” poliţistului UNGUREANU

0
522

La aşa vilă fumoasă, agentul principal are nevoie de „sclavi” să-i muncească. Tinerii ies din Centru cu bilet de voie şi îi sapă grădina poliţistului din Hârlău. Petrică, unul dintre băieţii puşi la muncă, povesteşte că primeşte 30 de lei pe ziua de muncă. Directorul instituţiei spune că va face anchetă internă.

 

Agentul principal Costel Ungureanu, din cadrul Poliţiei Hârlău, este acuzat de mai mulţi vecini că foloseşte tineri de la Centrul de de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău pentru a-l ajuta la treburile pe lângă casă.

„De când s-a încălzit afară, l-am văzut de mai multe ori pe poliţistul Ungureanu că aduce băieţi de la Centru să lucreze la el în curte. De obicei, vin câte trei-patru băieţi. Îi pune să sape, să măture. Îi aduce dimineaţa şi seara îi duce înapoi“, spune una dintre persoanele care locuieşte lângă poliţistul Ungureanu.

 

Petrică, omul bun la toate

Unul dintre tinerii care vin să lucreze la casa lui Ungureanu este Petrică. Are 22 de ani şi stă în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrica Hârlău.

„Eu sunt mai deosebit, aşa. Domnu’ Ungureanu mă cheamă de câte ori are nevoie de făcut ceva acasă. Da’ să ştiţi că eu fac treabă bună şi lumea de aia mă cheamă. Ce să fac? Am şi eu nevoie de un bănuţ. Fac treabă, nu dau în cap. Eu pot să plec când vreau eu din Centru, nu dau nimănui raportul. Mie nu-mi trebuie bilet de voie“, se laudă Petrică.

 

Poliţistul, în ţinută lejeră, în căutarea unui nou lot de „negrişori” care să muncească la impozanta sa vilă

Mâncare şi 30 de lei

„Omul de încredere“ al poliţistului ne povesteşte cum ajung tinerii din centru să lucreze la Ungureanu.

„E simplu să iasă băieţii. Îşi iau bilet de voie şi gata. Pe mine mă anunţă domnu’ Ungureanu şi eu le spun la băieţi să se învoiească. Mergem şi lucrăm toată ziua. Da’ să ştiţi că treaba e treabă! Nu stăm. Muncim. Zice lumea că suntem bolnavi, da’… noi facem treabă. Da’ şi domnu’ Ungureanu e foarte de treabă. E corect! Ne dă de mâncare la prânz. Ne dă şi câte 300 (n.r. – 30 de lei). Muncim până seara, la 7 (n.r. – ora 19.00), şi pe urmă ne întoarcem în centru“, explică Petrică.

 

„Vor să mă denigreze!“

Costel Ungureanu a negat că ar folosi la muncile de pe lângă casă tineri proveniţi din centru şi îi ameninţă voalat pe cei care au vorbit despre această situaţie.

„Să lucreze la mine acasă? Nu, nici vorbă de aşa ceva. Da’ eu nu am grădină, unde să lucreze. Cine a spus aşa ceva despre mine nu o să fie bine de el dacă îl aflu! Cred că cineva vrea să mă denigreze, să-mi strice imaginea“, menţionează Ungureanu.

În momentul în care i-am adus la cunoştinţă că avem imagini cu unul dintre tineri care spune cum lucrează şi câţi bani ia, agentul şef s-a încurcat în explicaţii: „Filmare? Nu cred. Oricum, dacă… Ce să zic… Nu! Cu siguranţă vrea să mă denigreze cineva. Eu nu fac aşa ceva!“

 

Petrică, om bun la toate: „Ce să fac, am şi eu nevoie de un bănuţ”

„Vom face o anchetă internă“

Directorul Centrul de de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău, Constantin Tănase, susţine că nu a auzit până acum de o asemenea situaţie.

„Este pentru prima dată când aud aşa ceva. Tineri de la noi din centru să mearegă să muncească pe la oameni, pe-acasă? Nu cred. Noi, într-adevăr, le dăm bilete de voie, să meargă în oraş, să se plimbe, să socializeze, dar nu am auzit să se ducă să muncească. Dacă informaţia este corectă, nu mi se pare normal ca tinerii cu probleme să fie folosiţi la muncă de alte persoane. Nu ştiu despre ce tineri este vorba. Oricum, noi vom face o anchetă internă şi vom vedea exact care este realitatea. Repet, eu nu sunt de acord cu asemenea practici!“, precizează Constantin Tănase.

 

„A uitat“ să plătească materiale de construcţii

Poliţistul Ungureanu este acuzat de un vânzător de la un depozit de materiale de construcţii din Hârlău că ar fi luat în 2013 produse în valoare de peste 8.000 de lei şi nu le-a achitat nici în ziua de azi.

„Ungureanu a luat mai multe materiale de construcţii de la noi în urmă cu trei ani şi nu le-a achitat nici până acum. Datoria e de peste 80 de milioane (n.r. – 8.000 lei). Mai vine pe aici, dar de datorie nici nu aminteşte. Parcă nici nu ar fi luat materiale de la noi“, zice unul dintre angajaţii depozitului.

 

 

Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău. În spatele porţilor se află multă mână de lucru ieftină

Acuzat că ar fi bătut doi tineri

Agentul şef Costel Ungureanu a fost acuzat în urmă cu câţiva ani că, împreună cu alţi doi colegi, ar fi bătut doi tineri pentru că au îndrăznit să întrebe dacă au încălcat legislaţia rutieră, în condiţiile în care de-abia se suiau în maşină.

Potrivit unor martori, tinerii au fost târâţi până la sediul Poliţiei, unde au fost bătuţi cu pumnii şi picioarele până a doua zi dimineaţă, când şeful lor de atunci, Gheorghe Onofrei, le-a spus celor trei subordonaţi să-şi rupă hainele de pe ei şi să întocmească tinerilor dosar pentru ultraj.

 

Citeşte şi EXCLUSIV. Toate denunţurile împotriva lui Nichita: TURNAT DE CEI MAI BUNI PRIETENI

 

„Eram în maşina mea când l-am văzut pe plt.maj. Costel Ungureanu cum l-a luat de gât şi l-a izbit de pământ pe tânăr, i-a pus talpa pe cap şi i-a cerut sergentului Doru Scriminiciuc cătuşele, cu care l-a imobilizat. După ce a fost ridicat de pe jos, a primit un pumn în faţă de la poliţistul Ion Bran“, a declarat atunci un martor.

În cele din urmă cazul a fost muşamalizat.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCum faci ca salata verde să reziste mai mult în frigider
Articolul următorCum faci cel mai gustos drob de miel
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments