Săptămâna Altfel, la Liceul Teoretic „Miron Costin”. Elevi de serviciu în folosul comunității

0
114

În Săptămâna Altfel, 20 de elevi de la Liceul Teoretic „Miron Costin”  din Iași, membri ai Clubului Impact din liceul lor, organizează activități non-formale adresate elevilor de ciclul primar și gimnazial în cadrul unui proiect național implementat de Fundația „Noi Orizonturi”, intitulat „Elevi de serviciu în folosul comunității”.

 

Timp de mai multe zile, aproximativ 200 de copii au participat la activități antrenante  pe tema educației pentru sănătate și unui stil de viață sănătos,  animate de voluntarii Impact.

 

Alături de voluntari, elevii au desfășurat activități în grădina educațională a liceului: au ecologizat terenul, au făcut diverse activități de amenajare a grădinii și au îngrijit plantele semnănate în martie în straturile înălțate pregătite special pentru creșterea ecologică a legumelor.

 

Timp de două zile, voluntarii s-au jucat cu cei mici atât în aer liber, în grădină, cât și în sala de sport. Pentru asta, liceenii s-au pregătit intens, creând și pregatind jocuri amuzante pe care le-au pus în practică cu elevii de primar. Pe langă jocurile de socializare, energizare şi coeziune a grupului, cei mici au avut parte de jocuri și povești pe marginea alimentaţiei sănătoase, tipurilor de alimente recomandate şi obişnuinţe alimentare de urmat.

 

Cel mai mult au apreciat șotronul cu mesaje de sensibilizare pentru protecția mediului și alergatul prin grădină în căutarea figurinelor de ciocolată ascunse bine printre straturi. În penultima zi din săptămâna „Școala Altfel”, a fost rândul elevilor de gimnaziu să se bucure de activitățile animate de voluntarii Impact.

 

Astfel, cu sprijinul unui consilier de nutriție de la Căsuța Naturii, au fost organizate mai multe ateliere de educație gastronomică în care elevii au învățat despre alimentația sănătoasă și au gătit folosind legume și plante aromatice și din grădina lor. 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSancţiuni drastice pentru administraţiile de bloc care nu deţin sau nu menţin cartea tehnică a clădirii. Voi o aveţi?
Articolul următorActivităţi la Şcoala Gimnazială Crucea în cadrul Campaniei Naţionale UNICEF ,,Hai la ŞCOALĂ!”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments