Un deputat PSD cere înființarea programului „Prima Baie”

0
109
FOTO: gazetaromaneasca.com
Poză simbol
Aurelia Cristea, deputat PSD, a cerut Guvernului demararea unui program prin care să fie acordate subvenții românilor pentru a-și amenaja o baie în locuință, în caz că nu dispun de una.

În momentul de față doar 45% din gospodăriile din România dispun de apă curentă în locuinţă şi doar 28% din gospodării au un grup sanitar în interiorul locuinţei, relatează Mediafax. Programul propus Aurelia Cristea implică acordarea unei subvenții 200 de euro în scopul amenajării unei băi interioare, în cazul gospodăriilor care dispun deja de apă curentă, transmite bihon.ro.

 

„Beneficiarii principali ai unei astfel de măsuri sunt gospodăriile unde există apă curentă şi mai trebuie doar convertită o încăpere în baie. Este vorba de aproximativ 17% din gospodării, acest procent însemnând aproximativ 186.000 de români, la o medie de 2,8 persoane/gospodărie. O estimare a costurilor minime de achiziţie pentru obiectele sanitare şi de igienă intimă necesare echipării unei băi funcţionale se situează între 190 şi 215 Euro. Ca atare, un program de tipul Prima Baie (similar cu programe de tip Prima Casă, Primul Laptop) prin care să fie acordată o subvenţie de 200 Euro pentru astfel de achiziţii ar fi o abordare oportună şi cu rezultate concrete”, a precizat Aurelia Cristea.

 

Acest program ar putea fi, teoretic, inclus în Pachetul Integrat pentru Combaterea Sărăciei, lansat de Guvern. Beneficiile unui astfel de program ar fi creșterea nivelului de trai și a gradului de sănătate. Proiectul s-ar implementa în etape, începând cu anul 2017. Rămâne de văzut dacă ideea deputatului PSD va fi luată în calcul.

 

 

(Sursa: bihon.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments