Vrem autostradă! Premierul Cioloş, faţă-n faţă cu parlamentarii din regiunea Moldovei, astăzi, la Iaşi

0
99

Premierul Dacian Cioloş este aşteptat astăzi la Iaşi în prima sa vizită oficială în capitala Moldovei după preluarea mandatului. Aproape 100 de parlamentari din zona Moldovei se vor afla azi la Iaşi la întâlnirea cu şeful Guvernului. Principala temă de discuţii: finanţarea autostrăzii dintre Moldova şi Ardeal. La Iaşi vor fi prezenţi mai mulţi miniştri, dar nu şi cu cel mai important pentru proiect: ministrul Transporturilor. După-amiază, primul ministru va participa la redeschiderea Palatului Culturii, informează „Ziarul de Iaşi”.

 

În prima parte a zilei, premierul va avea o întâlnire cu parlamentari din regiunea Moldovei, cu autorităţi locale şi organizaţii neguvernamentale. Discuţiile cu aproape 80 de senatori şi deputaţi din zona de nord-est a ţării vor avea loc, cel mai probabil, la Universitatea „Al.I. Cuza”, şi vor viza, potrivit biroului de presă al Guvernului, „proiecte de dezvoltare economică a regiunii şi de conectare a regiunilor istorice a României printr-o infrastructură de transport adecvată”. În acest sens, un proiect esenţial în jurul căruia vor fi dezbaterile constă în realizarea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. În ultimul an, proiectul a devenit unul dintre subiectele principale de pe agenda publică regională şi chiar naţională.

 

Cu toate acestea, paşi decisivi pentru realizarea autostrăzii încă nu au fost făcuţi. Guvernul nu are soluţii de finanţare, iar refacerea studiilor de fezabilitate încă nu a fost scoasă la licitaţie. În această seară, premierul va lua parte şi la festivitatea de deschidere oficială a Palatului Culturii. Din componenţa delegaţiei guvernamentale vor mai face parte vicepremierul Costin Borc, cancelarul Dragoş Tudorache, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic – Violeta Alexandru, ministrul Culturii – Vlad Alexandrescu, ministrul Fondurilor Europene – Aura Răducu, şi ministrul Agriculturii – Achim Irimescu.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments