Eurovision 2016. Ovidiu Anton REFUZĂ să cânte pentru Republica Moldova: „Lidia, e momentul tău să străluceşti!”

0
81
România NU va participa la ediţia din acest an a EUROVISION din cauza datoriilor TVR
 Câştigătorul Eurovision România 2016, Ovidiu Anton, a anunţat că refuză propunerea de a evolua la Eurovision alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Invitaţia i-a fost făcută de „Teleradio-Moldova” după ce România a fost eliminată din competiţie din cauza datoriilor TVR.

„Mă înclin în fața fraţilor noştri din Moldova, este un gest extraordinar, unic şi nobil. Pentru că ştiu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment şi cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei pentru care a investit atâta energie. Este o piesă care i se potriveşte de minune şi oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alţi artişti. Eu îmi doresc să cânt la Stockholm , îmi doresc să cânt Moment of Silence pentru toţi, români, moldoveni şi pentru fanii eurovision de pretutindeni”, a scris Ovidiu Anton pe Facebook, potrivit B365.

„Succes, Lidia, este momentul tău şi ai să străluceşti! Mulţumesc încă o dată pentru acest gest deosebit. Nu voi uita niciodată”, încheie Ovidiu Anton.
 
Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2016, anunță, într-o postare pe Facebook, că a primit înștiințarea oficială prin care i se spune că nu va participa la acest concurs din cauza excluderii României din competiție, adăugând că încearcă să nu se lase dus de val și menționează că este „nedrept”.

Anul acesta, la Eurovision participa 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări lupta în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. România trebuia să concureze în a doua semifinală, dar a fost eliminată din competiţia de la Stockholm din cauza datoriilor Televiziunii Române. Datoriile se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că nu a fost găsită soluția tehnică și legală pentru a plăti suma necesară participării la Eurovision. 

 

 

(Sursa: b365.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments