Doi pași înainte și doi înapoi. Cel mai mare proiect de infrastructură al Iașului a intrat în criză de timp. Va mai fi realizat?

0
105

Consiliul Judeţean (CJ) Iași riscă să piardă 80 de milioane de euro de la UE pentru reabilitarea axei strategice Iaşi – Gropniţa – Suceava. Amânările repetate și lentoarea în întocmirea documentației au dus realizarea proiectului în criză de timp.

 

Sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul măsurii 6.1. a Programului Operaţional Regional 2014-2020 va începe pe 16 mai. CJ este însă încă departe de finalizarea documentaţiei necesare. Licitaţia pentru contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate, a studiilor de teren, expertizelor tehnice şi documentaţiilor necesare obţinerii avizelor pentru reabilitarea drumului Iaşi – Suceava abia a fost organizată, scrie „Ziarul de Iași”.

 

Pentru realizarea documentaţiilor, CJ a stabilit un termen de patru luni, în timp ce sesiunea dedicată depunerii proiectelor este de o jumătate de an.

 

Proiectul Axei Strategice Iaşi – Suceava presupune refacerea DJ 281, 281B, 281D şi 282 pe raza judeţului Iaşi, pe traseul Iaşi – Gropniţa – Focuri – Cotnari – Sireţel – Lespezi – limită judeţ Suceava. Tronsonul sucevean al drumului va pleca de la limita cu judeţul Iaşi spre Budeni – Dolhasca pe DJ 208A – Liteni – Udeşti – Bosanci – Ipoteşti – Suceava, de unde s-ar face legătura cu DJ 209C spre Moara Liteni – Moara Voniceni şi spre DJ 209D Zahareşti – Stroeşti – Vâlcele – Costâna – Dărmăneşti, spre DN 2.

 

Lungimea totală a drumului este de 172,3 km, urmând să conecteze 20 de unităţi administrativ-teritoriale urbane şi rurale la reţeaua europeană de transport TEN-T. Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 79,8 milioane euro. Pentru a obţine finanţarea necesară din partea Comisiei Europene, în cadrul Programului Operaţional Regional, CJ trebuie să depună proiectul până pe 16 noiembrie.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments