Zece bombardiere și avioane de atac rusești, trimise în Crimeea

0
67

Autoritățile de la Kremlin au trimis zece bombardiere și avioane de atac din cadrul Flotei sale a Nordului în Crimeea, pentru exerciții militare, a relatat miercuri publicaţia ucraineană Zerkalo Nedeli în pagina sa electronică, informează Agerpres, transmite România Liberă.

Este vorba de 10 avioane militare de punte, care au fost desfăşurate pe aeroportul militar din oraşul Saki din Crimeea. Zilele următoare avioanele vor participa la exersarea unor tehnici de decolare şi aterizare pe portavioane sau pe puntea unor nave militare de mare capacitate. Informația a fost confirmată și de serviciul de presă al Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol, care a precizat că zece bombardiere Su-33 şi avioane de atac Su-25UTG, care aparțin aviaţiei maritime, au sosit în Crimeea.

După pregătire, piloții ruși ar putea începe exerciţiile de antrenament la complexul NITKA, creat special pentru piloţii avioanelor de punte. Anterior, militarii ruși au început antrenamente de simulare a capturării unor importante obiective militare şi civile la sol, care au avut loc pe aeroportul militar Djankoi din nordul Crimeii. Zerkalo Nedeli scrie că, de fapt, piloţii ruşi se antrenează cum să captureze cele mai importante facilităţi militare şi civile în regiunile din sudul Ucrainei.

Pe de altă parte, autorităţile americane şi-au exprimat, din nou, îngrijorarea în legătură cu posibilitatea instalării de arme nucleare ruseşti în Crimeea anexată, după cum a declarat miercuri subsecretarul de stat american pentru controlul armamentului şi securitatea internaţională, Rose Gottemoeller, citată de agenţia de presă ucraineană (oficială) Ukrinform.

„Ne exprimăm permanent îngrijorarea în legătură cu afirmaţii ale unor oficiali ruşi şi experţi privind reinstalarea unor elemente ale potenţialului nuclear al Rusiei în Crimeea”, a afirmat oficialul american, în cadrul unui eveniment organizat la Ambasada Ucrainei din Washington cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la tragedia de la Cernobâl.

 

 

(Sursa: romanialibera.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDoi pași înainte și doi înapoi. Cel mai mare proiect de infrastructură al Iașului a intrat în criză de timp. Va mai fi realizat?
Articolul următorATENȚIE! RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ÎN BULGARIA
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments