Augustin Lazăr, numit de şeful statului în funcția de procuror general

0
79

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a semnat decretul privind numirea lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României.  Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis săptămâna trecută președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României, potrivit B365.

Augustin Lazăr a declarat înainte de interviul de la CSM pentru avizarea numirii în funcția de procuror general, că proiectul său este unul care dorește „reformarea radicală” a Ministerului Public.

„Este un proiect care dorește reformarea radicală a Ministerului Public, să facă un Minister Public mai eficace, mai integru, și care să fie o instituție în slujba interesului public, o instituție care să fie altfel decât a fost până acum, cu o față europeană și cu standarde europene”, a afirmat Augustin Lazăr despre proiectul său, la sosirea la CSM.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis CSM, la sfârșitul lunii martie, propunerea pentru numirea în funcția de procuror general a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat după nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general că acesta are viziunea, determinarea și autoritatea pentru a deține această calitate.

„Augustin Lazăr este o persoană cu o vechime neîntreruptă în Parchet, de 34 de ani. Are 18 ani în funcții de conducere și eu cred că cineva care a ales să nu iasă la pensie după 25 de ani de vechime în magistratură și a ales să mai dea examene pentru a fi procuror general de Curte este o persoană cu o determinare extraordinară pentru această profesie. Și m-a mai convins și faptul că domnul Lazăr era la începutul anului 2001, când eu l-am cunoscut, șeful Secției de urmărire penală din Parchetul General și în această calitate a reformat și a creat acolo o structură care a fost precursorul și al PNA, cum s-a numit atunci, și al DIICOT. Cred că acesta este un lucru foarte bun care arată că domnul Lazăr are viziunea, determinarea și autoritatea de a avea cea mai înaltă funcție din Ministerul Public din România”, a menționat ministrul Prună.

 

 

(Sursa: b365.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments