Donald Trump propune doborârea avioanelor de luptă rusești

0
75

Candidatul pentru funcția de preşedinte al Statelor Unite din Partidul Republican, Donald Trump a propus ca avioane de luptă rusești care zboară periculos de aproape de navele și avioanele americane să fie doborâte de forţele aeriene ale SUA.

Într-un interviu cu Indiana Radio, politicianul a spus că în astfel de cazuri actualul președinte american Barack Obama ar trebui să discute direct cu liderul rus, Vladimir Puţin. La început, Washington ar trebui să răspundă la astfel de incidente pe cale diplomatică, a adăugat Trump.

„Și dacă asta nu merge, eu știu … la un moment dat e nevoie să tragem. Este o ruşine. O ruşine și lipsă de respect complet pentru țara noastră și președintele Obama ..” – a declarat Trump, citat de RIA Novosti.

Propunerea lui Trump de a doborî avioanele de luptă rusești a fost făcută după ce, pe 29 aprilie, un Su-27 al Forţelor Aeriene ruse a efectuat o manevră periculoasă în apropiere de un aparat spion american RC-135. Avionul de vânătoare rusesc a efectuat o ”acrobație” pe cerul Mării Baltice, la doar 30 de metri de aeronavă americană. Oficialii americani au catalogat incidentul drept unul periculos, care putea duce la o escaladare a tensiunilor dintre Rusia și Statele Unite ale Americii.

 

 

(Sursa: paginaderusia.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMilitarii americani care participă la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, blocați de pro-ruși la Sculeni (FOTO)
Articolul următorMarțea albă: Ce nu este bine să faci în această zi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments