Festivalul de folclor „Cânt și joc de pretutindeni", la Iași

0
231

Foto: Radio Iași

Școala Gimnazială ,,Ion Creangă”din Iași organizează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Iași – Festivalul de folclor „Cânt și joc de pretutindeni”.

 

Spectacol are loc la Ateneul Tătărași, vineri, 6 mai, începând cu ora 9.00. Participanții sunt copii si elevi din județele Suceava, Neamț, Vaslui, Botoșani, Maramureș și Iași, iar ceea ce face unic acest proiect este fapul că pe lângă secţiunile de cântec şi dans popular românesc exista si o sectiune de dans tradițional al altor etnii sau popoare (lipovenesc, armenesc, grecesc, irlandez si rromani)

 

Festivalul se afla la a-III-a ediție și se desfasoară cu aprobarea MENCŞ, fiind înscris în Calendarul activităţilor educative regionale.

 

Legea învăţământului menționează, printre principiile care guvernează activitatea de învăţare în România, „principiul asumării, promovării si păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român”, ceea ce a determinat cadrele didactice din şcolile partenere sau participante să fie promotorii educației pentru respectarea și promovarea folclorului de pretutindeni, a dragostei faţă de ţară, a toleranţei și a nediscriminării.

 

În dorinţa de a-i motiva în acest sens pe elevi, fiecare şcoală participantă va primi trofeul festivalului şi diploma de merit pentru efortul depus, iar cei mai buni vor fi recompensaţi cu Premiul de excelenţă.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments