Două firme turcești se bat ca să aducă autobuze noi la Iași

0
379

Doar două firme au depus oferte la licitaţia pentru furnizarea de autobuze noi Primăriei. BMC Truck & Bus SA, firmă cu acţionariat turcesc, care asamblează mijloacele de transport în România folosind componente de la firma mamă şi Anadolu Automobil, importatorul autobuzelor ISUZU fabricate în Turcia într-un joint venture cu japonezii, sunt singurele companii care s-au înscris la procedură. Dintre acestea, cea mai bună ofertă, din punct de vedere financiar, a fost înaintată de BMC, de circa 4,9 milioane lei, scrie „Ziarul de Iași”

 

Cealaltă companie, care are acţionariat turc, a ofertat 5,3 milioane lei, în contextul în care valoarea estimată de primărie pentru achiziţionarea a opt autobuze a fost de 6,1 milioane lei. Cele două firme îşi dispută şi primul contract scos la licitaţie de către municipalitate în decembrie 2015 şi care constă în furnizarea a patru autobuze, achiziţia fiind de circa trei milioane lei. Iniţial, Primăria a atribuit contractul către Anadolu, firmă care a avut o ofertă financiară mai bună.

 

BMC a depus, însă, o sesizare la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) în care a reclamat mai multe aspecte de ordin tehnic cu privire la oferta Anadolu. CNSC a admis contestaţia BMC şi a obligat primăria la o nouă evaluare şi emiterea unui nou raport de atribuire. Deocamdată, municipalitatea nu a făcut publice rezultatele procedurii de licitaţie.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments