Patronul Hexi Pharma, audiat la Parchetul General

0
106

Dan Condrea a fost citat la Parchetul General în scandalul dezinfectanților diluați. La sosirea la Parchetul General, Dan Condrea nu a răspuns la niciuna dintre întrebările ziariștilor.

 

Firma lui Dan Condrea, Hexi Pharma, ar fi vândut dezinfectanți diluați în zeci de spitale, iar multe dintre achiziții ar fi fost făcute prin încredințare directă sau licitații dubioase, potrivit unei serii de dezvăluiri publicate de Gazeta Sporturilor. Mai multe instituții ale statului s-au sesizat în urma acestor anchete și au început să facă verificări.

 

Un control făcut de Direcțiile de Sănătate Publică din țară arată că sunt 50 de spitale în România, dintre care nouă în București, în care au fost găsite probe neconforme de substanțe dezinfectate. Printre acestea, și spitale în care au fost tratați pacienții care au suferit arsuri în incendiul de la clubul Colectiv.

 

Scandalul dezinfectanților s-a soldat și cu o demisie la nivel înalt. Patriciu Achimaș Cadariu a anunțat ieri că renunță la conducerea Ministerului Sănătății.

 

Parchetul General s-a sesizat din oficiu, în urma dezvăluirilor din presă, și a început o anchetă, la sfârșitul lunii aprilie. Până acum nu a fost nimeni pus sub învinuire în acest dosar.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments