Atmosferă încărcată de emoții la Colegiul Național „C. Negruzzi”, acolo unde a avut loc, duminică dimineață, Festivitatea de premiere a Concursului Național “Ionel Teodoreanu”.
Ediția a XI-a a adus numeroase premii elevilor ieșeni: două premii I – la clasa a VI-a, Alexoae Maria Ștefana, de la Colegiul Național, îndrumată de prof. Mihaela Calabalic, iar la clasa a VII-a, Coman Elena, de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, îndrumată de prof. Daniela Mertic. La clasa a V-a premiul I a revenit județului Suceava, iar la clasa a VIII-a, municipiului București. De asemenea, elevii ieșeni au obținut un premiu II la clasa a VIII-a prin Gheorghiu Mara Ștefania, de la Colegiul Național „C. Negruzzi”, îndrumată de prof. dr. Camelia Gavrilă. Dimitriu Alexandra Cristina, din clasa a V-a de la același colegiu, îndrumată de prof. dr. Mihaela Doboș a obținut Mențiune, aceeași distincție fiind obținută și de Panțiru Iustina, clasa a V-a, de la Colegiul Național, prof. Mihaela Calabalic și de Dimitriu Corina, clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „E. Racoviță”, prof. dr. Luminița Teodorescu. Premiile de excelență „Costache Negruzzi” au revenit unui număr de 10 elevi, dintre care 5 din județul Iași. Premianții au fost aplaudați îndelung de colegii, profesorii și părinții care au ocupat toate locurile din sala de festivități a Colegiului Negruzzi. Pe lângă diplome, elevii au primit numeroase cărți și CD-uri cu muzică clasică, fiind recompensați cu generozitate pentru rezultatele obținute în concurs.
Pentru performanțele lor, elevii au fost răsplătiți cu 92 de premii și mențiuni acordate de M.E.N.C.Ș. și de instituții de cultură și edituri de prestigiu, de Primăria Municipiului Iași, la care se adaugă premiile speciale „Costache Negruzzi” și „Ionel Teodoreanu”, în semn de apreciere din partea inițiatorilor competiției, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Iași. Trebuie menționat că toți cei 8 participanți din Republica Moldova au obținut premii speciale, reușind astfel să confirme și să se afirme în cadrul concursului.
Succesul concursului se datorează în mare măsură și implicării autorităților locale, care au susținut din punct de vedere financiar evenimentul, precum și partenerilor și colaboratorilor tradiționali: Primăria Municipiului Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Biblioteca Centrală Universitară Iași, Consiliul Local Iași, Muzeul Literaturii Române, Palatul Copiilor, Editura Polirom, Editura Adenium, precum și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” și Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” din Iași. Ne face plăcere să menționăm și debutul unei foarte bune colaborări cu Palatul Culturii Iași, care a oferit gratuitate pentru vizitare tuturor participanților la concurs.
Pe lângă o atmosferă de concurs elevată, demnă de cele mai prestigioase competiții, participanții s-au bucurat de numeroase experiențe artistice și culturale, care au construit împreună imaginea unor momente de neuitat, mai ales pentru elevii veniți din alte județe și din Republica Moldova. Concursul “Ionel Teodoreanu” se înscrie printre evenimentele educative care poartă marca Inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, devenind, cu timpul, o emblemă pentru urbea noastră.