Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea

0
140
FOTO: radioiasi.ro
Spitalul de Urgenţă Bârlad
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă ‘Elena Beldiman’ din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.

 

Rudele au afirmat că aceasta a fost dusă la spital de două ori, fiind diagnosticată cu varicelă şi trimisă acasă şi abia la a treia prezentare medicii au luat decizia să o interneze. Totodată, acestea au mai spus că starea copilului s-a agravat, motiv pentru au solicitat transferul la o unitate sanitară din Iaşi, unde au ajuns cu un mijloc de transport propriu, fără să le fie pusă la dispoziţie o ambulanţă, transmite Radio Iași.

 

‘Am solicitat un punct de vedere din partea conducerii spitalului şi aşteptăm să vedem ce ni se transmite cu privire la acest caz’, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Fetiţa în vârstă de cinci ani se află în stare stabilă, dar prezintă o serie de leziuni suprainfectate, motiv pentru care va rămâne în continuare sub supraveghere medicală.

 

Pacienta a fost adusă de la Spitalul ‘Elena Beldiman’ din Bârlad şi internată cu diagnosticul de varicelă. A fost exclusă varianta unei posibile bronho-pneumonii, fetiţa este stabilă, însă prezintă leziuni suprainfectate, motiv pentru care în cursul zile de astăzi (luni – n.r.) va fi transferată la Spitalul de Boli Infecţioase’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului ‘Sf. Maria’ din Iaşi, dr. Cătălina Ionescu.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments