Dezinfectanții Hexi Pharma au dispărut din spitalele ieșene. Toate produsele au fost înlocuite

0
103

Spitalele ieșene au reluat de ieri programul normal de lucru în blocurile operatorii. Produsele Hexi Pharma au fost înlocuite în toate unitățile medicale care au avut contracte cu firma.

 

De luni, chirurgii ieșeni au intrat în sală inclusiv cu pacienţi cronici pe care îi aveau pe lista de aşteptare, după ce în weekend au fost nevoiți să opereze doar urgențele.

 

„După ce s-au retras dezinfectanţii de la Hexi Pharma, s-a făcut achiziţie pentru produse înlocuitoare, care au fost recepţionate dimineaţă (n.r. – ieri, 16 mai). Comenzile primite acum sunt pentru dezinfectanţi necesari câteva zile. În termen scurt, se vor demara alte demersuri pentru achiziţie de urgenţă, iar după o perioadă vom face o achiziţie pentru aprovizionare pe termen mai lung“, a declarat pentru „Ziarul de Iași” profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“.

 

Urgentistul a subliniat că în sălile de operaţie ale celui mai mare spital din Moldova intervenţiile chirurgicale s-au realizat începând de ieri fără temporizări determinate de lipsa dezinfectanţilor.

 

La rândul său, Institutul Regional de Oncologie (IRO) a fost aprovizionat cu dezinfectanţi înlocuitori ai produselor Hexi Pharma. Dacă la sfârşitul săptămânii trecute conducerea spitalului arăta ca activitatea medicală ar putea avea de suferit pentru că pe piaţă nu se găseşte soluţie apoasă de iod, în prezent, managerul IRO a explicat că a găsit produs înlocuitor. Maternitatea „Cuza-Vodă“, Institutul de Psihiatrie „Socola“ şi Spitalul de Copii „Sfânta Maria“, unităţile medicale care aveau în depozit dezinfectanţi Hexi Pharma, au găsit produse înlocuitoare încă de săptămâna trecută.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments