Faceți ca șeful TSD Iași: lider de organizație, chiulangiu la DRDP

0
1070

Angajat politic la DRDP, pe bază de CV, Ion Cîmpeanu a ajuns angajat-problemă: munca-i pentru „fraieri”. Sinecura lui Ion Câmpeanu, un pesedist de la juniori: jurist la Direcţia Regională de Drumuri, instituţie condusă de un membru PSD. Concursul nu a fost anunţat nicăieri. Cu toate că a fost angajat pe linie de partid, tânărul nu a răspuns aşteptărilor şi a creat numai probleme.

 

Şeful de la Tineretul Social Democrat Iaşi, Ion Cîmpeanu, face de ruşine partidul care i-a înlesnit un loc de muncă la ditamai DRDP. Angajat ca jurist pe baza depunerii unui simplu CV, tânărul Câmpeanu a chiulit luni la rând de la serviciu, aducându-i la exasperare pe șefii instituției, ei înșiși seniori în PSD. De șase luni mai mult stă acasă, iar de două luni și-a scos concediu medical.

 

Scutiri ca să fenteze concedierea

În virtutea funcției politice, Ion Câmpeanu n-a luat în serios slujba de la Drumuri și Poduri, deși sute de alți juriști s-ar da peste cap pentru un asemenea post. Salariul nu e mare, 1.200 de lei net, dar pentru asta trebuie măcar să semnezi condica. Directorul DRDP, Ovidiu Laicu, s-a trezit cu un angajat-problemă în plină campanie de restructurări pe întreaga companie națională. Astfel, Laicu l-a băgat de trei ori în Comisia de disciplină. Ion Câmpeanu lipsea nemotivat, nu realiza rapoartele de activitate.

Pentru a fi eliberat din funcţie, Cîmpeanu ar trebui să comită şi a patra abatere. „Nu este dat afară pentru că trebuiau mai multe sancţiuni. Conform Contractului colectiv de muncă, îi dai prima oară avertisment, apoi 5% penalizare din salariu, apoi 10%. Abia a patra oară poţi să-i desfaci contractul de muncă”, a spus Ovidiu Laicu, directorul DRDP.

Aşteptat la cotitură, Cîmpeanu a recurs la metoda clasică din instituțiile bugetare: s-a îmbolnăvit brusc şi, de două luni, îşi justifică absenţa cu nişte scutiri medicale. Leafa-i merge.

 

Mai 2014, cu şase luni înainte de angajarea la DRDP:  Cîmpeanu împărţea ziare la Ţibăneşti, în campania pentru europarlamentare. A meritat

Misteriosul concurs

Pe site-ul Direcţiei nu există nici o menţiune despre vreun concurs pentru postul pe care îl ocupă Cîmpeanu de un an şi jumătate. Înaintea lui, Silviu Ovidiu Gaidur, alt jurist din instituţie angajat prin concurs, tot în 2014, a trecut prin furcile caudine ale transparenţei, pe site fiind postate: Anunţ, tematică şi bibliografie, rezultate în urma verificării dosarelor, rezultate proba scrisă, rezultate interviu, rezultat final.

Cîmpeanu, şef pe judeţ la Tineretul Social Democrat, a prins serviciul după un aşa-zis concurs ce consta într-o selecţie de CV-uri şi o testare sumară, ocupând funcţia de jurist la Birou Contracte. Laicu, membru cu state vechi în PSD, declară însă un lucru ciudat. „Nu ştiam că e la PSD. Eu sunt cu partidul după ora 16, după terminarea programului de muncă. De câteva ori i-am pus personal absenţă nemotivată. Lucrează la noi din noiembrie 2014. Nu a fost un concurs clasic, contractul fiind pe o perioadă determinată, pentru că aveam o angajată care era în concediu de maternitate. Sunt angajaţi pe care nu-i poţi da afară. Vin cu concedii medicale şi nu ai ce să le faci. În situaţia asta mai sunt şi alţi angajaţi”, a explicat Laicu.

 

La serviciu – ba, la partid – da

Directorul DRDP nu este convins de veridicitatea afecţiunilor pomenite de Cîmpeanu în documentele justificative aduse la Direcţie. În perioada februarie 2016 – aprilie 2016, juristul a primit 43 de zile de concediu medical, acuzând o răceală şi dureri de spate.

Contactat de 7EST, medicul de familie al lui Cîmpeanu a explicat că i-a dat o adeverinţă doar pentru 20 de zile, restul zilelor fiind acordate, cel mai probabil, de un medic specialist. „Eu nu pot să dau mai mult de 30 de zile pe an. I-am dat 20. L-am trimis pentru alte consultaţii. Medicul specialist poate prelungi această perioadă. Să ştiţi că nu mai este ca pe vremuri. Oamenii care cer astfel de documente nu sunt bolnavi închipuiţi”, a declarat Doina Bunescu, medic de familie la Centrul de Medicină de Familie din Şoseaua Moara de Foc.

Tânărul pesedist duce însă suferinţa pe picioare. În urmă cu aproape două săptămâni, cu ocazia anunţării candidaţilor PSD la alegerile locale, Ion Cîmpeanu s-a arătat în formă, fără să lase impresia că ar suferi de vreo afecţiune.

 

Eligibil la Consiliul Judeţean

Cadru de nădejde, promisiune pentru viitorul partidului, preşedintele organizaţiei judeţene a TSD a primit un loc eligibil pe listele pentru posturile de consilier judeţean. Contactat de 7EST, el nu a vrut să facă prea multe comentarii despre situaţia de la DRDP. „Da, sunt în concediu medical. E o problemă internă la nivelul Direcției, anumite incompatibilități care m-au adus în situația aceasta. V-a fost prezentată o singură versiune”, a declarat Cîmpeanu. Până la închiderea ediţiei, nu a mai revenit cu promisul apel telefonic. Fiind bolnav, nici la telefon nu mai poate vorbi.

 

 

 Cîmpeanu şi-a făcut şi poză de politician, dar a ratat funcţia de primar

S-a săturat de lipit afişe

Conform unor surse din partid, Cîmpeanu nu a lăsat o impresie bună nici la cabinetul parlamentar al deputatului Constantin Adăscăliţei, locul său de muncă anterior. Adăscăliţei nu a vrut să facă prea multe aprecieri la adresa fostului colaborator. „Ştii cum e? Sunt în partid oameni care lipesc ani de zile afişe, dacă au o şansă – bine, dacă nu, nu. Nu-s puţini în partid în această situaţie”, a spus fostul parlamentar.

Aceleaşi surse menţionează că Ion Cîmpeanu şi-ar fi dorit să ajungă primar într-o comună din judeţ, dar nu i-au ieşit jocurile.

 

Citește și EXCLUSIV. Îmbină „biznisul” cu politica: Florin Boca își face un al doilea Palas

 

CNADNR, luxul de a munci la stat

La puţin timp după ce a fost numit prim-ministru, Dacian Cioloş a anunţat că a solicitat ministrului Transporturilor, Dan Costescu, să îi prezinte o analiză privind funcţionarea Companiei de Drumuri şi Autostrăzi. Ulterior, Cioloş a vorbit despre necesitatea unei strategii coerente în materie de autostrăzi şi eficientizarea CNADNR. Una dintre victimele supărării premierului a fost directorul Companiei, Narcis Neaga, care şi-a pierdut postul.

Un gigant cu foarte mulţi angajaţi, un buget enorm şi prea puţine realizări, Compania de Drumuri trece în ultima vreme prin dese scandaluri provocate de dezvăluiri din interior. Luna trecută, mai mulţi directori i-au scris lui Cioloş că instituţia are mai mulţi şoferi care se ocupă de treburile personale ale ş
efilor, însă nu are jurişti care să reprezinte compania în procese de 450 de milioane de euro, iar din cei 6.000 de angajaţi, doar 189 sunt ingineri.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments