Hoţii de buzunare sunt din ce în ce mai inventivi, astfel că dacă mergi într-o călătorie prin Europa ar fi bine să ştii care sunt oraşele în care ai şanse mari să rămâi fără portofel.
Hoţii de buzunare lucrează de obicei în grupuri şi au metode diferite pentru a atrage atenţia victimelor. Pentru a veni în ajutorul turiştilor, TripAdvisor a creat topul oraşelor în care poţi să rămâi rapid fără portofel, dar oferă şi câteva sfaturi pentru că oamenii să nu devină victime sigure, informează Daily Mail.
Barcelona este una dintre destinaţiile de top din Europa, dar peste 300 de furturi din buzunare sunt raportate zilnic, făcând din acesta oraşul în care se fură cel mai mult. Oriunde în Barcelona poţi ajunge să fii victima, dar cu precădere în zonele Cathedral Square, bulevardul Las Ramblas, Piaţă Catalunya şi Plaza Real.
Paris este unul dinte cele mai vizitate oraşe din lume, dar atracţiile turistice şi turiştii fac din oraşul iubirii şi un loc plin de hoţi de buzunare. Turnul Eiffel a fost închis o zi anul trecut după ce angajaţii au intrat în greva cerând ajutor în legătură cu hoţii care operează în jurul obiectivului. Şi Muzeul Luvru a fost închis în 2013 din acelaşi motiv.
Madrid este oraşul unde există chiar o grupare formată din patru femei de temut. Acestea şi-au făcut un nume printre hoţii de buzunare. Metroul, Plaza Mayor, o piaţă mare din centrul Madridului, şi Piaţă Cibeles sunt cele mai periculoase zone în acest sens.
Praga: aici hoţii de buzunare acţionează mai mult în mijloacele de transport în comun, în special pe rutele dinspre şi spre Castelul din Praga. Podul Carol, stradă Karlova Old Town Square şi Piaţă Wenceslas sunt alte zone periculoase.
Roma este un oraş spectaculos şi vizitat de o mulţime de turişti. Cele mai periculoase zone pentru turişti sunt Vaticanul, Treptele Spaniole şi Colosseumul. Alte zone cu risc mărit sunt Prati, Trionfale sau Piazza Cavour.
Sfaturi pentru turişti:
- nu ţineţi portofelul sau alte bunuri de valoare în buzunarul de la spate;
- fiţi prudent la orice străin care se apropie şi care va stropeşte sau care va loveşte pur şi simplu. Fiţi atenţi chiar şi la copii sau bătrâni;
- în mijloacele de transport în comun, evitaţi să staţi în picioare lângă uşi, pentru că hoţul poate fură ceva şi fugi înainte că acestea să se închidă;
- unii hoţi joacă rolul turistului rătăcit şi o să întindă o harta în faţă victimei, oferind astfel un scut pentru a fură din geantă turistului;
- un hoţ poate ieşi din dintr-un pub prefăcându-se beat şi începând să îmbrăţişeze oamenii, că parte dintr-un truc. În timp ce îşi îmbrăţişează victima, hoţul pune şi până pe portofelul acesteia.
(Sursa: publika.md)