Marius Bodea: „Cu PSD la Primărie și la CJ, Iașul va avea parte de blocaje, tensiuni și stagnare”. Ce parteneriate propun liberalii

0
120

Foto: Ziarul de Iași

Liberalii ieșeni spun că vor pune capăt „acțiunile de blocare a parteneriatelor dintre Primărie și Consiliul Județean” în cazul în care vor câștiga șefia celor două instituții. Ei au vorbit despre o fractură în PSD, între organizația județeană condusă de Victorel Lupu și organizația municipală Iași Mihai Chirica, care duce și la blocarea proiectelor Iașului.

 

„Modul în care PSD se prezintă în această campanie arată faptul că un vot dat pentru PSD, fie la municipiu, fie la Județ, va fi un vot dat pentru continuarea blocajului între cele două instituții. Se vede cu ochiul liber clivajul din cadrul PSD Iași, iar acest lucru se va răsfrânge și asupra politicilor celor două instituții”, a declarat co-președintele PNL Iași, Dumitru Oprea, candidat la CJ al liberalilor.

 

Oprea a dat ca exemplu proiecte blocate precum Târgul de Crăciun, FILIT, gestionarea Tehnopolis și a Centrului Expozițional Moldova sau transportul metropolitan.

 

Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iași, a subliniat faptul că lipsa de conlucrare dintre Primărie din ultimii ani este cauza lipsei de dezvoltarea sustenabilă a județului. Totodată, acesta mai spus că prin s-au făcut investiții doar în municipiul Iași prin banii puși la dispoziție de UE prin Polul de Creștere, fără a se ține cont de nevoile ieșenilor care trăiesc în localitățile riverane Iașului, dar muncesc sau studiază în oraș.

 

„Practic, zona metropolitană a fost privită de administrațiile anterioare doar ca un paravan în spatele căruia Municipiul Iași a beneficiat de fonduri europene. De aceea, îmi propun un Parteneriat între Primărie, Consiliul Județean și primăriile din zona metropolitană. Trebuie să existe o colaborare serioasă între CJ și Primărie pentru ca, împreună, să creeze proiectele și instrumentele prin care întreaga zonă să se dezvolte armonios. Ieșenii au posibilitatea de a alege o echipă solidă, care va pune capăt conflictului permanent dintre Consiliul Județean și Primărie. Cu PSD la Primărie și la CJ, Iașul va avea parte de blocaje, tensiuni și stagnare”, a precizat Bodea.

 

Proiectele pe care Bodea și Oprea vor să le implementeze în parteneriat:

–  Continuarea lucrărilor de dezvoltare și modernizare la Aeroportul Internațional Iași

–  Zona Cargo la Aeroport;

– Realizarea Centrului de Transport Intermodal – având drept scop integrarea celor trei mijloace de transport (rutier, feroviar si aerian) in vederea fluidizării si creșterii accesibilității traficului de mărfuri si persoane;

– Drum de acces lărgit către Aeroport.

– Construcția primului parc industrial

– Un parteneriat CJ- Primărie este obligatoriu pentru operaționalizarea a minim unui Parc industrial – atragerea de investitori si punerea la dispoziție a unei infrastructuri complete in vederea dezvoltării de afaceri care vor genera atât locuri de munca, dar și venituri la bugetele comunităților.

– Transport public la nivel metropolitan

 

Acest proiect este imposibil fara o cooperare intre CJ (care administreaza planul de transport judetean), Municipiul Iasi si UAT-urile din jur. Ori CJ-ul nu a fost parte din nicio discutie pana acum si nu si-a exprimat parearea niciodata.

 

 

(Sursa: cityzen.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments