Șoc! Ana Maria Nedelcu, românca acuzată de răpire, poate fi extrădată în Canada

0
127

Magistrații de la Curtea de Apel București au admis marți cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare canadiene în cazul Anei Maria Nedelcu, acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România. Decizia nu este definitivă. Ana Maria Nedelcu susţine că a fugit cu copilul din Canada de teama fostului soț, încălcând ordinul de custodie comună cu tatăl copilului. Femeia a dezvăluit că fiul său era închis pe întuneric, ars cu ţigara.

 

„Vrea să mă sărute tot timpul. E periculos. Vrea sa mă pupe pe obraz şi pe gură. Şi mă loveşte tot timpul. Aici m-a lovit. M-a rănit, m-a izbit, nu îmi place. Sunt speriată, nu îl iubesc. E un om rău. Pentru că mă va rani. Hai să plecăm pentru totdeauna! Hai să mergem acasa”, i-a spus copilul mamei lui într-o emisiune TV.

 

Ana Maria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014, când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl său. Femeia a venit în România, iar tatăl copilului a făcut plângere penală împotriva femeii, în Canada. Ana Maria Nedelcu este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare. Copilul, în vârstă acum de 6 ani, are dublă cetăţenie, candiană şi română, potrivit avocatului femeii. Cu toate acestea, o marte din magistrați consideră că românca nu ar trebui să fie extrădată:

„Femeia a încălcat doar un ordin judecătoresc, nu a răpit pe nimeni, E o infracțiune care se pedepsește cu trei luni de închisoare. Tot ce e sub patru luni nu presupune încarcerarea ca măsură preventivă, așa că procurorii Curții de Apel vor cere eliberarea ei”, au dezvăluit surse apropiate acestui caz.

Săptămâna trecută, procurorul de ședință a declarat că cererea de extrădare este supusă tratatului dintre România și Canada, care face trimitere la procedura specială din Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

Procurorul a cerut instanței să respingă cererea autorităților canadiene de extrădare a femeii, arătând că Ana Maria Nedelcu este cercetată pentru nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor, infracțiune pedepsită în legislația română cu maxim 3 luni de închisoare. Și avocații au cerut respingerea cererii de extrădare, explicând că statul român trebuie să o ocrotească pe mamă și pe copil de un abuz.

 

 

Citește mai multe pe B365

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments