Doi traficanți români, acuzați de Guvernul SUA de vânzare de arme temutei gherile comuniste columbiene FARC

0
108

Virgil Flaviu Georgescu, un fost angajat guvernamental român, și Cristian Vintilă, alături de un fost parlamentar italian, Massimo Romagnoli, care au fost arestaţi în 2014 şi sunt acuzaţi pentru că au încercat să vândă arme în valoare de 17 milioane de dolari gherilei columbiene FARC, au fost prezentați instanței din New York, SUA.

 

În timpul audierilor, Georgescu a declarat că, de fapt, ajuta CIA, prin ceea ce făcea, acționând chiar în numele organizației americane.

 

„Să discutăm despre această investigaţie solitară în care te-ai implicat”, a spus Graff în instanţă. El a evocat transcriptul unei conversaţii vagi între român şi un operator telefonic CIA. „Poţi să îmi arăţi unde (…) îţi spune să faci rost de un furnizor de arme din Rusia?”, a întrebat magistratul, conform news.ro.

„Tot ce am făcut, am făcut pentru Guvernul Statelor Unite şi pentru oamenii din această ţară”, a răspuns Georgescu.

 

Unul dintre juraţii care au fost respinşi în timpul audierilor a declarat pentru CNN că acest caz i se pare incredibil. El se întreabă dacă Georgescu a greşit prin implicarea într-o astfel de misiune fără să îi ceară nimeni sau dacă foloseşte discuţiile telefonice cu CIA drept un alibi pentru afacere.

 

Georgescu, alături de Vintilă şi de Romagnoli au fost prinşi în 2014 în Muntenegru, în timp ce negociau vânzarea de mitraliere şi lansatoare de rachete luptătorilor din gherila comunistă FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia).

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCOD PORTOCALIU de precipitaţii abundente în județele Iași și Vaslui
Articolul următorTraficanții de țigări din vestul țării, luați la puricat de polițiștii de frontieră. Zeci de percheziții în Timiș, Arad și Caraș-Severin
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments