EXCLUSIV. Urmărit de ANI, Buiceag își scoate banii de la saltea: face case la foc automat

0
1076

Fostul director de la AJPIS s-a făcut om cu funcția de la stat: acum e mare investitor imobiliar. Cu patru case făcute anul trecut, când încă era la AJPIS, şi încă un triplex în construcţie anul acesta, Andrei Buiceag arată tuturor că stă bine financiar. 7EST a dezvăluit în 2014, în premieră, că fostul director se numise singur în 170 de comisii, încasând 80.000 de lei pe an. ANI a confirmat informațiile și l-a dat pe mâna Parchetului. Lui Buiceag nu-i pasă: se laudă pe FB cu averea.

 

Andrei Buiceag, fost angajat la stat, nu vede nicio legătură între faptul că a fost directorul unei instituţii de stat şi faptul că acum este mare investitor imobiliar. Primele patru case le-a făcut în 2015, când încă mai era funcţionar la AJPIS, de unde a fost dat afară abia în martie 2016.

Abia după eliberarea din funcție, Buiceag și soția își promovează masiv investițiile făcute anul trecut, promovându-și casele pentru vânzare. Cât timp era la AJPIS, n-a scos un cuvânt despre preocupările sale imobiliare.

 

 

Andrei Buiceag a construit, discret, patru case anul trecut

„Nu este treaba voastră”

Andrei Buiceag spune că nu interesează pe nimeni de unde are el bani să construiască case la Horpaz. „Nu este treaba voastră. Nu este nici o legătură între impozitele plătite de voi şi investiţiile mele în imobiliare”, spune Buiceag, fost angajat la stat.

În cei câţiva ani în care a fost director la AJPIS, pe filieră PDL, a câştigat aproximativ 42.000 de lei anual. Prea puțin, în acest timp luându-și și casă și un BMW, declarând și un depozit de 243.000 de lei. Evoluție fulminantă a lui Andrei Buiceag, explicația fiind cei 80.000 de lei anual pe care îi câștiga suplimentar numindu-se singur, ca director AJPIS, în comisiile de autorizare a formatorilor profesionali, în cadrul proiectelor europene. ANI l-a găsit vinovat pentru conflict de interese și i-a deschis dosar penal.

Lui Buiceag pare să nu-i pese, scoțându-și banii la vedere. În mod bizar, fostul director își anunță pe FB noile achiziții, printre care un nou BMW, ca să moară dușmanii de ciudă.

 

Familiei Buiceag îi merge din plin, semn că tot la stat se trăiește cel mai bine

Proiectele imobiliare

În luna aprilie au apărut fotografii de la primul proiect imobiliar făcut de Buiceag la Horpaz, în 2015. Fostul director de la AJPIS a confirmat că a construit acolo patru case.

La începutul acestui an, a început încă un proiect imobiliar: un triplex, scos deja la vânzare cu 165.000 de euro (55.000 de euro/apartament). Ansamblul rezidenţial este denumit Home Sweet Home şi fiecare locuință are suprafaţă utilă de 100 mp – hol, living, bucătărie, baie, terasă acoperită, respectiv 3 dormitoare, baie, hol, balcon la etaj. Fiecare segment din triplex are 200 mp de curte. Andrei Buiceag a refuzat să răspundă din ce sunt finanţate investiţiile sale imobiliare.

 

„M-am dus ieri să-mi înmatriculez nemţoaica”

Monica Buiceag povesteşte, la sfârşitul lunii noiembrie, că a stat la coadă la înmatriculări pentru a schimba proprietarul unui autoturism german. Era deja proprietara unui BMW la momentul la care şi-a schimbat maşina.

 

Lucrările merg bine, se toarnă betonul la noul triplex al familiei 

Director până în ultima clipă, chiulea de la serviciu

Buiceag a fost director al Agenţiei Judeţe de Plăţi şi Inspecţie Socială din 2010, numit politic de PDL.

 

Citește și Buiceag s-a multiplicat în 170 de comisii pe bani europeni. Instalat de PDL, în 2010, Andrei Buiceag stă lipit de scaunul de director, chiar şi fără atribuţii

 

Împotriva lui a fost depusă o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel în care se menţiona că, în calitate de director AJPIS, a participat, în 2012, la peste 170 de comisii de examinare organizate de furnizori de formare profesională, fiind în situaţie de incompatibilitate. Pentru prezenţa în comisii ar fi încasat 80.000 de lei. Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială i-a imputat peste 8.000 de lei, considerând că nu avea cum să fie prezent în 170 de comisii de evaluare şi să mai fie şi la serviciu în acel timp. După izbucnirea scandalului, a ocupat în continuare funcţia de director, dar nu mai avea atribuţii. A fost demis în urma unei evaluări de la începutul lui 2016.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments