VIDEO. Ieșeni batjocoriți de autorități. În fiecare zi escaladează un zid de beton înalt de 3 metri ca să ajungă acasă

0
150
[iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61807969&section=2&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 600px; height: 368px; scrolling: no;’ ]

Ploile violente din ultimele zile au scos la iveală situaţia extremă în care trăiesc câteva zeci de familii de la marginea municipiului Iaşi.

 

Pentru că locuiesc în case fără o cale de acces corespunzătoare, mulţi se văd nevoiţi să ocolească nămolul circulând pe un zid foarte îngust, construit special pentru a-i apăra de inundaţii. Nu de puţine ori copii şi adulţi deopotrivă au căzut de acolo.

 

Localnicii i-au zis Zidul Plângerii, însă este doar un dig de o jumătate de kilometru ridicat în urmă cu 3 ani pentru a-i apăra de inundaţii. Cum nu există canalizare sau drum de acces toată lumea evită glodul circulând la înălţime.

 

Escaladarea zidului de 3 metri înălţime este singura soluţie pentru a ocoli apa care se strânge lângă case. Câţiva copii şi-au rupt şi mâinile, căzând de pe dig.

 

În 2013, când a fost ridicat digul, nimeni nu s-a gândit cum vor ieşi din locuinţe oamenii în anotimpul ploios sau iarna.

 

Andreea Poenaru, purtător de cuvânt Administraţia Naţională de Ape Prut: „Construcţia acestui parapet de beton a fost singura soluţie identificată de proiectant dat fiind construcţia caselor foarte aproape de răul Bahlui.”

 

Reprezentanţii Primăriei Iaşi spun doar că oamenii şi-au ridicat case fără autorizaţie şi din această cauză nu au căi corespunzătoare de acces. O soluţie concretă nu a căutat însă nimeni.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRambo de Galați. Polițiștii au rămas interziși când au văzut ce arsenal de arme și muniție avea în casă. Și mai uimiți au fost când au aflat de unde provin
Articolul următorJurnalistul Liviu Avram a tulburat liniștea judecătorilor constituționali. CCR îl dă în judecată
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments