Tenorul Cosmin Marcovici, noul director interimar la Opera Națională din Iaşi

0
385

FOTO: oradestiri.ro

Cosmin Marcovici este noul director interimar la Opera Națională din Iași, a anunțat pe pagina de facebook, Ministrul Culturii, Corina Șuteu. Tenorul Cosmin Marcovici este recunoscut pe toate scenele lirice din țară, a concertat pe multe scene din Europa și Japonia și colaborează cu nume importante internaționale.

Reamintim că managerul operei ieșene, Beatrice Rancea, a fost numită, în urmă cu câteva zile, director interimar al Operei Naționale din București pentru a rezolva situaţia tensionată declanşată luna trecută între angajaţi şi colaboratori ai instituției de cultură.

Declaraţia Ministrului Culturii Corina Șuteu pe pagina personală de Facebook:
„Cosmin Marcovici este, începând de azi (joi, 26 mai 2016), noul director interimar la Opera Națională din Iași. Cosmin Marcovici este recunoscut pe toate scenele lirice din țară, a concertat pe multe scene din Europa și Japonia și colaborează cu nume importante internaționale: Elina Garanca (Vienna Opera House & Metropolitan New York Opera), Sir Alfred Sramek (Vienna Opera House & Covent Garden Opera House), Adrian Erode (Vienna Opera House), Sir David Aronson (Vienna Opera House), Emil Ivanov, Janis Missins.”

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments