Elevii și lupta împotriva corupție. DGA Iași, activitate de informare a tinerilor liceeni

0
115

La data de 30 mai, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a desfășurat la Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu”, Iași, o activitate informativ-educativă cu tema “Tinerii împotriva corupției”, susținută de d-na comisar șef de poliție Petcu Candice și domnul comisar șef de poliție Ungureanu Vasile din cadrul D.G.A. – S.J.A. Iași.

 

Evenimentul marcheză cei 11 ani de activitate în lupta împotriva corupției și are ca obiectiv dezvoltarea gradului de informare a tinerilor liceeni cu privire la reacția față de corupție  și modul de sesizare a faptelor de acest gen.

 

În scopul prevenirii și conștientizării elevilor cu privire la gravitatea faptelor de corupție  d-na comisar șef de poliție Petcu Candice și domnul comisar șef de poliție Ungureanu Vasile au prezentat un scurt istoric al fenomenului corupției , profilul personalității subiecților corupți, cauzele care determină apariția corupției, consecințele și costurile corupției. Această campanie de conștientizare a liceenilor cu privire la necesitatea existenței unui parteneriat în lupta împotriva corupției reprezintă o activitate de prevenire, instruire și informare, în dorința expresă de schimbare a mentalitătii populației în ansamblul său prin promovarea legalității, integrității, onestității și profesionalismului.

 

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Colegiul Național Garabet Ibrăileanu, Asociația „Lex vincit” și asociația “Elpar”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFIE 2016. Scriitori la Colegiul „Garabet Ibrăileanu” din Iași
Articolul următorFirma care a scos Unistil din Bârlad, dă o zi de transport gratis la toată lumea. Ce investiții va face în oraș
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments