Povestea ei a făcut înconjurul lumii. Fetiță de numai opt ani, moartă în urma unui viol. Fusese forțată să se mărite cu un bărbat de 40 de ani

0
121

Povestea unei fetiţe din Yemen, aruncată forţat de către părinţi, pentru zestre, într-o uniune cu un bărbat de cinci ori mai în vârstă decât ea, a făcut înconjurul lumii. Copila a murit în „noaptea nunţii” din cauza rănilor uterine provocate în timp ce „soţul” ei a violat-o.

 

Fetiţa, în vârstă de 8 ani, despre care se ştie că se numeşte Rawan, a fost adusă cu răni grave la spital, de către familie. Nunta forţată avusese loc în oraşul Meedi, din provincia Hajjah, în nord-vestul Yemenului. Părinţii  au dat-o spre căsătorie în schimbul unei sume de bani care, conform obiceiului din această ţară, se plătesc pentru astfel de uniuni. Bărbatul care a plătit pentru fetiţă are 40 de ani.

 

„În noaptea nunţii, după partida de sex la care a fost supusă fetiţa, aceasta a suferit o hemoragie ruptură de uter, ducând la moartea ei. A fost dusă de urgenţă la medic, dar aceştia nu i-au mai putut salva viaţa”, a declarat Arwa Othman, o apărătoare a drepturilor omului în Yemen.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments