Partidul „Pentru Iaşi“ (PPI) a obţinut, ieri, personalitate juridică la câteva zile după încheierea alegerilor locale. Tribunalul Bucureşti a admis înscrierea PPI în registrul partidelor politice, potrivit unui anunţ al reprezentanţilor organizaţiei. Instanţa a respins ca neîntemeiate două contestaţii făcute de două persoane apropiate de PNL Iaşi, sesizări care au blocat înfiinţarea partidului înainte de alegeri.
Cu toate acestea, din poziţia de independent, liderul PPI, Andrei Postolache, a obţinut peste 13.000 de voturi, atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru cea de consilier local, amintește „Ziarul de Iași”.
Un număr similar de voturi pentru PPI ar fi asigurat partidului în jurul a cinci aleşi locali. „Avem candidaţi independenţi, iar rezultatele alegerilor au arătat că şicanele procedurale nu pot opri dorinţa unui număr din ce în ce mai mare de ieşeni de a vedea un alt fel de a face politică: transparent, onest, fără compromisuri, cu profesionişti. Astăzi (ieri, n.r.) am făcut un pas înainte. Tribunalul Bucureşti a admis cererea noastră şi a dispus înregistrarea partidului Pentru Iaşi în Registrul Partidelor Politice. Cei care doresc să ne mai amâne mai au la dispoziţie o cale de apel, dar, oricum ar fi, e clar că suntem din ce în ce mai mulţi pe drumul cel bun pentru Iaşi. Nu plecăm“, au spus reprezentanţii PPI.
Ei au amintit de faptul că cele două contestaţii depuse de „persoane apropiate unui lider PNL Iaşi (Dragomir Tomaşeschi, n.r.) au dus la noi termene de judecată care au făcut imposibilă înregistrarea partidului Pentru Iaşi înainte de alegerile locale“.
La scrutinul din 5 iunie, liderul organizaţiei, Andrei Postolache, a avut 13.243 de voturi pentru funcţia de primar, iar pentru Consiliul Local, un număr de 13.126 voturi. Dacă Andrei Postolache ar fi reuşit înainte de alegeri să respingă în instanţă contestaţiile pornite din PNL, partidul ar fi avut azi 5 sau 6 consilieri locali.
(Sursa: ziaruldeiasi.ro)