Sentință în Dosarul „Mită la Rutieră”. 11 polițiști ieșeni condamnați la ÎNCHISOARE CU EXECUTARE și trei cu suspendare. Hotărârea nu este definitivă

0
164

Cei 14 polițiști de la Rutieră, acuzați de luare de mită în urmă cu patru ani, au fost condamnați la închisoare, astăzi, de Tribunalul Iași. 11 dintre ei au primit pedepse cu executare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals material, fals intelectual, luare de mită sau trafic de influenţă.

 

Polițiștii de la Serviciul Rutier din Iași sunt acuzați că au favorizat oameni de afaceri, funcționari publici sau chiar preoți pentru a nu rămâne fără permisul de conducere și au intervenit chiar pentru a-i scăpa de dosare penale.

Ancheta procurorilor a început în 2009, s-a bazat pe zeci de interceptări telefonice. Dacă la început au fost audiați 53 de polițiști, au fost trimiși în judecată doar 14 angajați. 11 dintre aceștia au primit pedepse de până la 4 ani de închisoare cu executare, iar trei au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.

 

Lista cu polițiștii condamnați

Vănel Carp – 4 ani cu executare
Ioan Răzvan Marciuc – 4 ani cu executare
Lucian Munteanu – 3 ani şi 8 luni cu executare 
Iulian Lazăr – 3 ani şi 6 luni cu executare
Bebi Constantin Manole – 3 ani şi 2 luni cu executare 
Cristian Ciubotaru  – 3 ani şi 4 luni cu executare
Constantin Bulancea – 3 ani cu executare
Marius Dănuţ Melniciuc – 3 ani şi 10 luni cu executare
Cătălin Harnagea – 3 ani cu executare
George Bîrsariuc – 3 ani cu suspendare
Petrişor Daniel Lupu – 3 ani şi 2 luni cu executare
Gelu Captalan – 3 ani şi 10 luni cu executare
Marius Martin – 3 ani cu suspendare
Cristian-Dan Grecu – 3 ani cu suspendare

 

Inculpații mai au două căi de atac, avocații lor au declarat că vor face recurs pentru că, spun ei, nu există dovezi clare ale luării de mită.

Avocata Sandra Grădinaru a spus că sentința este „netemeinică și nelegală” și că a fost luată în contradicție cu probele din dosar. La rândul său, avocatul Radu Irimia a precizat că soluția este „cea mai nedreptă pe care a luat-o justiția din Iași”.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments