Cei patru salvatori SMURD căzuți la datorie vor fi declarați cetățeni de onoare ai Iașului

0
77

Prefectul Marian Grigoraș a propus ca salvatorii SMURD, care și-au pierdut viața în accidentul aviatic din Republica Moldova, să fie declarați cetățeni de onoare ai municipiului reședință.

 

Solicitarea a fost făcută de reprezentantul Guvernului în teritoriu, joi, în timpul discursului susținut în cadrul manifestărilor militare și religioase organizate la Cimitirul Eternitatea cu prilejul Zilei Eroilor.

„Este o zi deosebit de importantă pentru noi, ne celebrăm eroii. Cu această ocazie profit de sărbătoare pentru a-i solicita Consiliului Local al Municipiului Iași, domnului primar, să reflecteze asupra unei propuneri de decernare a titlului de ‘Cetățean de onoare’ celor patru eroi morți în accidentul aviatic din Republica Moldova”, a declarat prefectul Marian Grigoraș.

 

Prezent la eveniment, primarul ales Mihai Chirica a declarat că nu trebuie uitat sacrificiul făcut de soldații care au căzut pe front, dar nici salvatorii SMURD care își pun mereu viața în pericol pentru binele celorlalți.

„Astăzi Biserica și-a dat mâna cu Armata Română și, de Înălțarea Domnului, au decis ca astăzi să se sărbătorească eroii neamului, căzuți pe toate câmpurile de luptă pentru neamul românesc. Să le purtăm mereu memoria pentru ce au făcut pentru generațiile care vor urma, pentru propășirea neamului românesc. Eroi se nasc în fiecare zi, eroi avem în fiecare zi, și de fiecare dată trebuie să ne amintim cu pioșenie de ei. Așa e și în cazul celor de la SMURD. Le suntem obligați să purtăm în memoria noastră toate gândurile de pioșenie pentru sacrificiul pe care l-au făcut. Este o realitate care dorim să nu se mai întâmple”, a spus Mihai Chirica.

 

Noul comandant al Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt, colonelul Dragoș Iacob, a ținut să sublinieze, în cadrul discursului său, importanța acestei zile, afirmând în acest sens că eroii sunt cinstiți ca parte a „marii familii a Armatei Român”. „Pentru noi, militarii, Ziua Eroilor are o semnificație aparte. În ethosul nostru organizațional, noi cinstim eroii ca parte a marii familii a Armatei Române. Nu trebuie să uităm niciodată că pe jertfa lor se întemeiază tot ce reprezintă astăzi țara, patria, și statul român”, a declarat colonel Dragoș Iacob.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments